Liverpool föll i finalen – straffades av Atlético

Imponerande 3–0-vinst mot Bayern München i går.

Men i finalen på Allianz Arena gick det sämre för Liverpool.

Atletico Madrid vann Audi Cup efter straffar.

Med bara en och en halv vecka kvar till första omgången av Premier League har Liverpool visat upp fin form på försäsongen.

Klubben har vunnit fyra raka matcher mot Crystal Palace, Leicester, Hertha Berlin och inte minst Bayern München som besegrades med 3–0 på tisdagen.

Men vid onsdagens final av Audi Cup tog segersviten slut.

En jublande Diego Simeone fick se sitt Atlético Madrid vinna på Allianz Arena på straffar.

Dessförinnan hade La Liga-klubben tagit ledningen med 1–0 i den första halvleken. Detta när Angel Correa omarkerat stormade fram och sköt i ribban innan albanen Keidi Bare nickade in returen.

”Jag stod och sov”

Ett mål som estländske mittbacken Ragnar Klavan efteråt tog på sig.

– Det var mitt fel. Jag stod och sov, säger Liverpool-försvararen.

Men Liverpool reste sig sent – eller snarare föll – när Divock Origi fälldes av Gabi varpå belgaren sent valde att lägga sig i straffområdet.

Roberto Firmino tog hand om straffen och satte 1–1 med fem minuter kvar.

”Reds” fick den sena kvitteringen till trots kliva av som förlorare efter att samtliga slagit in sin straff utom Jordan Henderson.

Trots förlusten är Klavan optimistisk inför säsongen.

– Jag har sett mycket förbättring under försäsongen. Vi har fantastiska spelare, en fantastisk trupp och fantastiska tränare.

För turneringsarrangören Bayern München gick det inte lika bra. Laget mäktade in med att göra ett enda mål och blev på hemmaplan utbuat av sina egna supportrar.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.