Liverpools succé: ’Nästintill perfekt’

Här är Liverpools formbesked inför Premier League-säsongen:

Seger, 3-0, mot Bayern München.

– En nästintill perfekt insats, säger tränaren Jürgen Klopp.

Liverpool hade vunnit fyra av fem matcher under försäsongen och på tisdagskvällen väntade det hittills största testet: Tyska bjässen Bayern München.

Då gick ”The Reds” på knock.

Saido Mané satte 1-0 redan efter sju minuters spel, assisterad av Roberto Firmino, och i den 34:e minuten dubblade nyförvärvet Mohamed Salah ledningen till 2-0 efter ett mönsteranfall.

Och i den 83:e minuten fastställde Daniel Sturridge slutresultatet 3-0 vilket innebär att Liverpool är vidare till final i Audi Cup, som försäsongsturneringen kallas.

Där ställs man mot Atlético Madrid.

”Kan spela bra fotboll”

Anmärkningsvärt var att Bayern München bara fick i väg ett enda avslut på mål under matchens 90 minuter.

– En nästintill perfekt insats från vår sida, även om Bayern hade störst bollinnehav. Vi är fortfarande i ett förberedande skede inför säsongen men det här visar att vi kan spela bra fotboll, säger tränaren Jürgen Klopp.

Enda smolken i glädjebägaren var att Daniel Sturridge tvingades utgå med en skada efter sitt mål.

– Han har ont i ljumsken. Jag hoppas att det bara är en mindre skada och att han är redo för spel inom kort, säger Klopp.

”Är vår spelare”

Som om inte segern vore glädjande nog för Liverpools fans passade Klopp också på att ta död på ryktena om att brassestjärnan Philippe Coutinho skulle vara aktuell för en flytt till Barcelona.

– Coutinho kommer INTE att säljas. Nu är jag så tydlig jag bara kan bli. Han är vår spelare, säger Jürgen Klopp.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.