Stödet till Isak: ”Kan ju inte ens köra bil..”

Foto: UWE SPECK, BILDBYRÅN
FOTBOLL

Alexander Isak får sparsamt med speltid.

Nu tas han i försvar av av Borussia Dortmunds sportchef.

– Grabben är bara 17 år…, säger Michael Zorc.

I mitten av juli fick Alexander Isak äntligen göra ett längre inhopp – mot storklubben Milan.

Men den förre AIK-talangen lyckades inte göra något större avtryck.

Därefter kom 75 nya mållösa minuter i en träningsmatch mot Bochum och när Borussia Dortmund mötte spanska Espanyol i helgen fanns han inte ens med i truppen.

En del kritiska röster har höjts mot svensk fotbolls mest hajpade talang, men klubbens sportchef Michael Zorc ångrar inte köpet (som kostade närmare 80 miljoner kronor).

”Får inte bli otåliga”

I en längre intervju med tidningen Der Westen får han frågan: ”Även om han är en investering för framtiden; varför behöver Alexander Isak så lång tid för att komma in i laget?”

Svaret? Lika tydligt som fyndigt.

– Hans födelsedatum. Där har du svaret! Grabben är bara 17 år gammal, han kan inte ens köra bil… Vi får inte bli otåliga, speciellt inte med så pass unga spelare. Visst, mot Bochum visade han ingen större gnista, men det gjorde ingen annan av startspelarna heller. Och när jag ser honom på träning så övertygar han mig. Vi måste ge honom tid, han är fortfarande i början av sin utveckling, säger sportchefen.

”Går en annan väg”

I intervjun tvingas Michael Zorc också försvara sin värvningsfilosofi; att värva ungt, oprövat och billigt hellre än gammalt, rutinerat, och dyrt.

– Vi är ändå en klubb som vill kunna hävda oss i Champions League och utmana om titeln där. Vi nådde kvartsfinal förra säsongen, så vi var bland de åtta bästa. Självklart är det svårare för oss på transfermarknaden när storlagen köper de största stjärnorna. Men vi har alltid gått en annan väg och ändå lyckas vi mäta oss med dem. Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen, säger Zorc.

Här får Isak äntligen fira med Dortmund 03:03
ARTIKELN HANDLAR OM