Vägrar uttala att sig: ’Han orkar inte nu...’

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

JÖNKÖPING. Först en oprovocerad armbåge i ansiktet på Joakim Karlsson.

Sen vägrade utvisade Pa Dibba prata med pressen.

– Pa orkar inte prata med pressen nu. Han är upprörd och behöver lite tid för att smälta det här, säger Love Gustafsson, kommunikationsansvarig i Hammarby efter förlusten mot J-Södra.

Efter nio raka allsvenska matcher utan vinst besegrade Jönköpings Södra Hammarby på Stadsparksvallen. Och de fick god hjälp av bortalaget.
I den 26:e minuten hamnade Birkir Már Saevarsson på efterkälken och gav Robert Gojani en tryckare i ryggen. Straff och 1–0 till J-Södra tack vare Tommy Thelins säkra skytte. 10 minuter senare såg en frustrerad Pa Dibba till att göra situationen ännu värre för Hammarby.

Halade upp det röda kortet

Till synes oprovocerat skickade anfallaren upp en armbåge i ansiktet på Jönköpings mittback Joakim Karlsson. Domare Stefan Johannesson tvekade inte och halade upp det röda kortet.

– Vi gruffar och bufflar och han får upp en hand eller armbåge i ansiktet. Jag tycker att domaren gör rätt, säger Joakim Karlsson och fortsätter:

– Det är mittbackarnas uppgift att skava och få de (anfallarna) ur balans. Armbågen träffade vid tänderna.

1 av 2 | Foto: CMore

Vägrade prata med pressen

Pa Dibbas syn på den matchavgörande situationen? Det vet vi inte. Anfallaren vägrade nämligen att prata med pressen och tog bakvägen till spelarbussen efter duschen.

– Pa orkar inte prata med pressen nu. Han är upprörd och behöver lite tid för att smälta det här, säger Love Gustafsson, kommunikationsansvarig i Hammarby.

Wiland var bekymrad

Bajen stod för en relativt stark insats med en man mindre, men lyckades inte forcera in kvitteringen.

– När vi gör såna stora misstag – en dum straff och ett rött kort – så är det väldigt svårt att vinna matcher i allsvenskan. Vi gav Jönköping en gyllene möjlighet att vinna matchen, säger Jakob Michelsen och fortsätter:

– Jag sa åt Dibba att han satte laget i en väldigt svår situation. Det var ett solklart rött kort och det var en klar straff. Bra gjort av domaren.

Johan Wiland, ny från Malmö FF, debuterade för Bajen. Även han var bekymrad över de två misstagen.

– Vi måste tänka på vad vi gör på planen. Vi kan inte bara hoppas på att domaren inte ser något. Vi får inte ge honom chansen att blåsa. Han (Dibba) behöver inte ha handen där uppe. Nu får vi åka hem med en förlust...

ARTIKELN HANDLAR OM