AIK värvar anfallare: ”Jag är mycket glad”

Foto: MARCOS BRINDICCI / X90087
Stefanelli, till höger, har gjort sju mål på elva matcher i Deportivo Defensa y Justicia.

avAndreas Lillhannus

FOTBOLL

Bara elva mål på tolv matcher.

Nu agerar AIK – genom att värva anfallaren Nicolás Stefanelli, 23.

– Han ska hota motståndet på ett sätt som gör att AIK gör fler mål och skapar fler målchanser än under våren, säger Björn Wesström.

AIK har under våren haft det tungt framåt.

Trots att laget ligger på en fjärdeplats har man haft enorma problem att skapa målchanser och på tolv spelade matcher i år har ”Gnaget” bara lyckats göra elva.

Nu agerar man.

AIK offentliggjorde under fredagen värvningen av Nicolas Stefanelli, som senast kommer från argentinska Deportivo Defensa y Justicia.

”Mycket glad”

– Nicolás är en forwardstyp som ger AIK ett naturligt djupledsalternativ. Som spelare är det tänkt att han med sina rörelser, sin snabbhet och sin skicklighet ska hota motståndet på ett sätt som gör att AIK gör fler mål och skapar fler målchanser än under våren, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Stefanelli har i år gjort sju mål på elva matcher.

Kontraktet med AIK är skrivet till och med 31 december 2020.

– Jag är mycket glad över att AIK:s intresse resulterade i en övergång och jag hoppas kunna hjälpa klubben till stora framgångar, säger han.

Ivan Obolo, AIK:s guldhjälte från 2009, har hjälpt till med värvningen och ska, enligt uppgifter, bo i Stockholm i tre månader för att hjälpa Stefanelli att acklimatisera sig.

ARTIKELN HANDLAR OM