Jonas Olsson missar MFF

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

avPer Bohman

FOTBOLL

Ljumskskadad – igen.

Allt tyder nu på att Jonas Olsson missar matchen mot MFF.

– Framför allt tappar vi hans ledaregenskaper, suckar tränaren Özcan Melkemichel.

Seriefinal. Ettan mot tvåan. Malmö FF borta borta Djurgården. Men det blir utan viktige kuggen Jonas Olsson. Veteranen klev av träningen för två dagar sedan på grund av en trilskande ljumske. Under söndagen fick Olsson träna på egen hand och mest jogga och köra rehab vid sidan av planen.

Missar matchen

34-åringen har vid flera tillfällen under säsongen haft problem med ljumsken. Efter dagens träning bekräftade Özcan Melkemichel också att Olsson med all sannolikhet missar stormatchen mot MFF.

– Som det ser ut nu kommer han inte att spela. Jonas känner sig bättre, men samtidig är det många matcher kvar och då vill vi inte riskera något. Det är inte helt uteslutet att han spelar, men samtidigt mest troligt att det inte blir så, säger tränaren och fortsätter:

– Han har känt sig jättebra sedan han kom tillbaka för två månader sedan (från förra skadan) och inte känt någonting. Sen slog han en passning i sidled och kände av ljumsken.

En bedrövad Olsson

Olsson är förstås bedrövad. Särskilt med tanke på digniteten på matchen.

– Det är seriefinal mot Malmö och jag missade matchen mot dem i våras. Alla fattar att det är en match jag vill spela. Men det är en balansgång och kan jag inte gå 100 procent har vi spelare som kan göra det bättre.

Magnus Eriksson missar också matchen, på grund av avstängning, och den dubbla smällen gör förstås Melkemichel orolig.

– Framför allt tappar vi ledaregenskaper i Jonas. Med sin pondus, sitt snack ochs itt sätt att vara, Även Mange är ju den typen så det är lite synd. Men vi har ersättare som ”Gunnar” (Niklas Gunnarsson) som gjort det bra som högerback och kan även spela som mittback.

”Det är frustration”

Jonas Olsson hoppas att ljumskproblemen inte blir långvariga.

– Det är frustration. Skadan kommer inte lägligt den här gången. Vi har en viktig månad med matchen mot Malmö, Norrköping, AIK och IFK Göteborg. Men skadan känns inte så illa som tidigare. Men eftersom jag fått kontinuitet i spelet nu så känns det extra tråkigt.

ARTIKELN HANDLAR OM