Seger inför premiären: ”Det är frustrerande”

Foto: Leo Correa, TT
FOTBOLL

ARNHEM. Sveriges mittfältsmotor känner en kittlande känsla.

På måndag kliver hon upp mot mardrömsmotståndaren Tyskland.

– Det är frustrerande. Ibland känns det som det kvittar lite vad man gör...det låter också för jävligt, säger Caroline Seger.

Tre dagar återstår innan det är dags för avspark mot Tyskland. På måndag kväll ställs Sverige för första gången mot tyskorna efter OS-finalen i Brasilien.

– Det är två träningar kvar, det börjar kännas lättare i kropp och knopp. Det ska bli fantastiskt roligt, jag hoppas att vi är redo, säger Caroline Seger.

– Det är klart att börjar smyga in sig lite nerver, men man har blivit bättre på att hantera det nu än för några år sedan. Det är mer en kittlande känsla nu.

”Det är bara en fasad”

Men du verkar så avslappnad hela tiden – går runt och skojar.

– Det är bara en fasad, haha.

– Nej. Men det är en del av själva uppladdningen, att man kan hitta en av och på knapp. Sedan när det börjar närma sig match är jag väldigt, väldigt på. Jag tror att om det inte kittlar så betyder det ingenting. Det är bra när känslor kommer.

Foto: ANNA TÄRNHUVUD
Caroline Seger.

Sverige har haft otroligt tufft mot Tyskland. OS-nederlaget var tionde raka förlusten mot tyskorna. Sverige har inte besegrat Tyskland i tävlingssammanhang sedan 1995.

– Det är frustrerande. I OS-finalen spelade vi vår bästa match, vi spelade vår bästa fotboll – men ändå så förlorade vi. Ibland känns det som det kvittar lite vad man gör…det låter också för jävligt. Det finns alltid en tro där att man ska klara av det och vinna matchen - men det är också ett Tyskland som alltid vinner, har ett övertag på oss och de har även fantastiska fotbollsspelare. Det går inte att spela 90 bra minuter och gör ett misstag på slutet - då gör de mål. Det är som jag har sagt tidigare, de närmar sig en förlust hela tiden.

”Sedan är mästerskapet över”

Caroline Seger betonar dock att det är viktigt att man inte stirra sig blind på resultatet.

– Man tänker sig in i olika scenario. Jag tror inte man får stirra sig bland på att ett bra resultat är fantastiskt. Vad händer om man är nöjd efter att ha vunnit mot Tyskland och skiter i resten liksom? För vår del får jag hellre en bra start och gör en bra match - sedan vad resultatet blir är lite oväsentligt på grund av att vi ska gå vidare, det är det viktigaste. För självförtroendet är det fantastiskt att vinna, men man kan inte hamna i fällan att man har vunnit mot Tyskland och sedan är mästerskapet över.

– Tyskland har samtidigt respekt för oss som lag, de vet att de möter ett bra lag. Det mentala övertaget ”vi vinner oavsett”, det är klart att det är till deras fördel. Men vi har inget att förlora, det är bara ut och köra.

Caroline Seger är Sveriges motor enligt förbundskapten Pia Sundhage. Inför EM var Sundhage bekymrad över Segers form eftersom mittfältaren hade varit bänkad i Lyon.

– Hon har inte matchtempot och det får vi spela henne in i. Blir hon för ängslig och ska kladda på bollen.... hmm, det har vi sett och vill inte se. Det är min prioritet nummer ett. Jag ska spendera väldigt mycket tid med Caroline Seger, sa Sundhage.

”Har funnits där hela tiden”

Den 32-åriga mittfältaren känner att hon är redo.

– Det känns som att lugnet hos mig har funnits där hela tiden. Det var skönt att få de två matcherna i benen, jag behövde matcher. Sen få lite ledighet för att sedan gå in i det igen. Jag har inte tvivlat, jag tror på det jag gör och den fotbollsspelaren jag är - och det kommer jag fortsätta med. Jag har gjort allting för att bli redo till det här mästerskapet.

Det känns bra?

– Det börjar närma sig, kropp och knopp känns bättre för varje dag som går.

In och ösa mot Tyskland?

– Precis, haha.

Måndag 17 juli klockan 20.45 är det dags för Tyskland-Sverige i EM.