”Jag tror att England är lite rädda”

Sverige om Englands extrema tilltag: ”Vågar inte bjuda på något”

Foto: TT
Englands lag
FOTBOLL

LUBLIN. England har gjort allt för att mörka taktiken inför premiären i U21-EM.

Men det är inget som stör det svenska laget – tvärtom.

– Jag tror att de är lite rädda och de ska ha respekt för oss, säger Alexander Fransson.

U21-landslagets scout Reine Almqvist berättade för Sportbladet förra veckan att England helt stängt igen genrepet mot Island som spelades i lördags. Dessutom har de vägrat släppa såväl laguppställningar som video från matchen.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare. Jag får skicka upp en drönare, sa den svenske spionen då.

Trots att England gjort allt för att mörka förberedelserna har Sverige lyckats ta reda på detaljer från mötet med Island.

– Vi vet en hel del. Vi har studerat dem så gått vi kan och vi har plockat med oss den information vi kan från den matchen, säger Almqvist som dock inte vill avslöja vilken.

– De vill hemlighålla det, då får vi göra det också och låtsas som att vi inte förstår det. Men vi har koll på det.

”Det är extremt”

Spelarna är roade av att England valt att stänga igen så mycket som möjligt.

– Jag tror att de är lite rädda. Alla lag som är här är bra lag och alla har respekt för varandra, men att de stänger matchen visar att de har väldigt stor respekt för oss, säger Alexander Fransson som tycker att agerandet ger laget extra självförtroende.

– Det är klart att det blir så, att England känner respekt för oss och inte vågar bjuda på någonting. De ska ha stor respekt för oss också.

Även Håkan Ericson ser mörkandet som ett tecken på att England räds Sverige.

– Det är en signal att de har respekt för oss. Det är lite extremt att spela en landskamp med helt stänga dörrar och inte släppa laguppställning eller någonting, säger han.

Enligt Almqvist uppgifter från den stänga matchen bytte England ut hela startelvan i halvtid. Sverige har därför inte helt koll på vilka som kommer att starta premiären.