Lindelöf på plats i Manchester – landade imorse

Publicerad 2017-06-14

MANCHESTER/STOCKHOLM. Det är nära nu.

På onsdagsmorgonen landade Victor Nilsson Lindelöf i Manchester och en halvtimme senare gled han in på träningsanläggningen Carrington i en röd Chevrolet.

Under dagen kommer läkarundersökning genomföras och ett personligt avtal att skrivas på.

Spekulationerna om Victor Nilsson Lindelöf, 22, till Manchester United tog fart redan förra sommaren, då den engelska klubben enligt uppgifter skickade ett första bud till Benfica som dock nobbades.

Under den gångna säsongen har mittbacken fortsatt övertyga i såväl den portugisiska ligan som i Champions League – och ryktena fortsatte under vintern och våren.

Landade i Manchester imorse

I lördags så kunde Sportbladet avslöja att Nilsson Lindelöf skulle presenteras av Manchester United inom en vecka och efter två timmar gick klubben ut med beskedet att de kommit överens med Benfica.

Det enda som återstod då var en läkarundersökning och ett personligt avtal, som kommer att genomföras under onsdagen.

På onsdagsmorgonen landade Lindelöf och agenten Hasan Cetinkaya i Manchester och en halvtimme senare gled de in på träningsanläggningen Carrington i en röd Chevrolet.

Det är, med andra ord, väldigt nära en officiell presentation nu.

Gedigen meritlista

Victor Nilsson Lindelöf kom till Benfica 2012 och gjorde sin debut tre år senare.

Han har den gångna säsongen varit en nyckelspelare och han har även gjort tolv landskamper för Sverige, varav tre i EM.

På cv:et finns ett guld i U21-EM, tre portugisiska ligatitlar, två portugisiska cupsegrar. Han kom även med i turnerings lag efter U21-EM 2015 och var med i genombrottselvan efter Champions League 2016.

Enligt Sportbladets uppgifter betalar Manchester United 350 miljoner kronor för ”VNL”, en summa som dock kan stiga via olika prestationsbaserade bonusar som är inskrivna i överenskommelsen.