Sveriges hot: Lotta Schelin på plan

Sundhage vill skaka motståndare bara genom att ha stjärnan på planen

GÖTEBORG. Startelvan mot Mexiko är med största sannolikhet densamma som i EM-premiären mot Tyskland.

Men Pia Sundhage öppnar för att rotera i forwardsparet under mästerskapet – alltid med Schelin på plan.

– Jag accepterar att ni säger ’vem ska spela bredvid Lotta?’. Men det blir olika spelare.

Om Blågult presterar mot Mexiko och inga skador dyker upp är Pia Sundhage inställd på att startelvan i genrepet är densamma som i EM-premiären.

Inför mästerskapet har det varit mycket snack om vem som ska spela bredvid Lotta Schelin. En frågeställning Sundhage accepterar – hon har nämligen tänkt sig att Schelin, om hon spelar väl, ska vara på planen helst hela tiden för att hon har sådan respekt hos motståndarna.

– Spontant så vill vi att Lotta är på plan även om vi gör byten. Kanske så kan vi flytta henne till en annan position som hon visade att hon klarade i OS.

”Har den största respekten”

– Hon har den största respekten hos motståndarna. Jag känner själv ”YES” om man spelar mot ett gäng (Tyskland) och de byter ut (Dzsenifer) Marozsán. Men flyttar man henne finns hon fortfarande med på plan. Jag har mycket respekt för den känslan.

Fridolina Rolfö har varit förstavalet bredvid Schelin så här långt. Ett logiskt val med tanke på deras olika spelstil menar Sundhage. Men hon öppnar samtidigt för att det kommer att roteras mellan olika spelare i offensiven för att överraska motståndaren.

Mimmi Larsson fick en halvlek mot USA där hon inte kom upp i nivå men finns i tanken.

– Det är olika spelare som kan vara bredvid. Om Mimmi Larsson får en andra chans och en annan prestation kanske det blir annorlunda. Det är jobbigt att spela emot sådana djupledshot som är så snabba, säger Sundhage.


Sveriges startelva (4–4–2): 1 Hedvig Lindahl - 15 Jessica Samuelsson, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 2 Jonna Andersson - 9 Kosovare Asllani, 7 Lisa Dahlkvist, 17 Caroline Seger, 22 Olivia Schough - 8 Lotta Schelin, 18 Fridolina Rolfö.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.