Så ska Kim Källström lockas till Djurgården

FOTBOLL

GÖTEBORG. Stor besvikelse från Kim Källström, 34, mot Grasshoppers uteblivna satsning ger ett dramatiskt uppbrott från Schweiz.

Nu ligger Djurgården bäst till och försöker även locka med framtida arbete inom klubbens organisation.

– Kim är en fantastisk person både på och utanför planen, säger sportchefen Bosse Andersson.

Beskedet på Grasshoppers officiella hemsida under tisdagen att klubben och lagkaptenen Kim Källström går skilda väger kom som en stor överraskning.

Ändå har det varit en illa dold hemlighet i Schweiz att Källström varit rejält besviken på den tidigare toppklubbens falska löften.

Källström kom till Grasshoppers som skulle satsa och utmana i toppen. I stället har klubben sålt sina största stjärnor, sladdat på nedre halvan med ett mycket ungt lag inför en svikande hemmapublik.

Den officiella förklaringen är dock att parterna skiljs åt 1,5 år i förtid på grund av ”motivations- och privata problem”.

Måste lösas ut först

Men innan Grasshoppers har löst ut Källström, som enligt uppgift har en årslön kring 8 miljoner kronor, kommer inga förhandlingar inledas med några svenska klubbar, erfar Sportbladet.

Därefter ligger Djurgården just nu bäst till att få Källström.

– Om han är sugen på att flytta hem till Sverige igen så får vi titta på det, självklart. Det är mitt uppdrag att undersöka det, säger Bosse Andersson till Sportbladet.

Till skillnad från Djurgården är signalerna från Häcken inte lika starka.

– Med Abubakari, Faltsetas och Friberg på den positionen så blir det en tuff resa för oss att försöka få Kim, säger sportchefen Sonny Karlsson till GP.

Spela i 2 år, sedan jobb

Enligt vad Sportbladet erfar försöker Djurgårdens ledning även locka till sig Källström med löften om framtida uppdrag inom organisationen, antingen som tränare eller på den administrativa sidan.

Först fotboll i två år ytterligare och sedan ett arbete i Stockholm.

– Jag tänker inte kommentera vad jag har pratat med Kim om, men att han är en mycket meriterad och bra fotbollsspelare vet alla. Han är en fantastisk person både på och utanför planen. Det är självklart att han skulle kunna tillföra mycket med sin erfarenhet och sitt kunnande.

Har bostad i Göteborg

Om hela familjen Källström, med hustrun Erica och de två döttrarna 7 och 4 år gamla, väljer att flytta hem till Sverige finns redan en bostad och närmaste familjen i Göteborg.

Kim Källström själv medgav dock i höstas att bästa kompisen Andreas Isakssons flytt till Djurgården påverkat honom:

– Från att ha ingen kontakt med Djurgården till att tala med Isak (Andreas Isaksson) så ändrar det ens tankar. Det är klart att jag har tänkt på det på ett annat sätt sedan Isak gick dit, sa Källström.

ARTIKELN HANDLAR OM