Suarez kan bli straffad för sin domarsågning

Vägrade kliva av planen efter utvisning

Publicerad 2017-02-08

Barcelona överklagar Luis Suarez avstängning i Copa del Rey.

Nu kan i stället uruguayanen straffas ytterligare.

Detta på grund av spelarens sågning av domaren Jesús Gil Manzano.

Till slut tog sig Barcelona vidare till final i Copa del Rey, dock inte helt utan besvär.

Via 1–1 hemma mot Atlético Madrid vann man semifinalen med totalt 3–2 – men väl i finalen får Barça klara sig utan Sergi Roberto och stjärnanfallaren Luis Suarez som båda blev utvisade.

Mest kontroversiella blev Suarez två gula kort som inföll inom loppet av tre minuter. Det senare kom efter att hans arm knappt träffat Atléticos Koke i ansiktshöjd.

Domaren Jesús Gil Manzano tvekade inte och visade ut Suarez. Något som inte uppskattades av spelaren som hade svårt att acceptera domslutet och tog lång tid på sig att lämna planen.

Avstängning kan förlängas

I en intervju vädrade han sedan sitt missnöje över domarinsatsen.

– Jag kan bara skratta åt det andra gula kortet. Det var inte ens frispark, men vi vet hur det fungerar här. Det verkar som att det blev som han (Jesús Gil Manzano) ville, sa han.

Barcelona har i dag meddelat att klubben kommer överklaga den andra varningen med förhoppningen att Suarez avstängning ska upphävas till cupfinalen som avgörs den 27 maj.

Nu verkar det i stället som att straffat kan bli än hårdare och att Suarez riskerar att missa flera matcher. Enligt spansk press har det spanska fotbollsförbundets domarkommitté anmält 30-åringen till disciplinnämnden, både på grund av sitt uppträdande på planen och utspel efter matchen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se