Ny klubb för Quinn efter kaoset

Foto: Emil Langvad/TT
Louise Quinn, i mitten, under tiden i Eskilstuna. Arkivbild.

avTT

FOTBOLL

Louise Quinn har hittat en ny klubb, efter att hennes tidigare arbetsgivare Notts County meddelat att damlaget läggs ner.

Ekonomin gick inte ihop. Brittiska fotbollsklubben Notts Countys ägare gav det dystra beskedet förra fredagen att damlagets verksamhet läggs ner med omedelbar verkan. Beskedet kom bara två dagar före säsongsstarten i engelska Women’s Super League. Laget ströks ur serien och flera landslagsspelare stod utan klubb.

Nu har det i alla fall löst sig för den tidigare Eskilstuna-profilen Louise Quinn. Det blir fortsatt spel i England för den irländska landslagsspelaren, som nu är klar för Arsenal.

Byttes in senast

Det engelska fotbollsförbundet FA meddelade härom dagen att Notts-spelarna skulle få skriva på för andra engelska klubbar, trots att transferfönstret egentligen är stängt.

Debuten är redan avklarad för Quinn. Hon byttes in i den 84:e minuten i Arsenals säsongspremiär mot Sunderland på söndagen, som slutade 0–0.

Även andra spelare har börjat hitta nya klubbadresser. Bland annat har den skotska landslagsspelaren Leanne Crichton gått till Glasgow.

ARTIKELN HANDLAR OM