Zlatans hyllning – till Chelsea-profilen

Och ger Mourinho rätt i kritiken: Jag var trött

FOTBOLL

I eftermiddag tar Manchester United emot Chelsea i ett viktigt stormöte.

Då hyllar Zlatan Ibrahimovic Chelseas mittfältsnyckel N’Golo Kanté.

– Han är en spelare som skulle göra det bra i alla lag, säger svensken till Telegraph.

Efter 1–1 mot Anderlecht var Jose Mourinho öppet kritisk mot Zlatan Ibrahimovic och den övriga offensiva linjen i Manchester United.

Något som Zlatan nu ger honom helt rätt i uttalanden som gjorts till den brittiska pressen i samband med matchen, men som publicerats först nu inför dagens Chelsea-match.

– Absolut. Jag tycker att han har rätt för i dag (läs torsdag) kände jag mig inte bra, jag var trött. Men det är inte någon ursäkt för jag måste fortfarande spela bra, jag måste fortfarande göra mycket mer och mycket bättre än jag gjorde i dag. För mig var det inte en bra match, säger han.

Nu ska svensken försöka studsa tillbaka i viktiga mötet med Chelsea. United har inte förlorat i ligan sedan mötet med tabellettan i slutet av oktober, men allt för många kryss har gjort att United fortfarande är utanför de viktiga topp fyra-placeringarna.

”Stor skillnad över en säsong”

– Chelsea är ett bra lag, sen spelar de bara en gång i veckan vilket gör stor skillnad över en hel säsong, säger Zlatan apropå belastningen han själv börjar känna av.

En som inte tröttnat är Chelseas löpmaskin på mittfältet, N’Golo Kanté. Han är nominerad till årets spelare i ligan, tillsammans med bland andra Zlatan Ibrahimovic. Och även om inte svensken vill spekulera i någon vinnare är han imponerad av fransmannen.

– Jag tror en spelare som Kanté skulle göra det bra var som som helst. I hans fall får han mycket beröm för vad han gör. Normalt sett får spelare som springer mycket, som Blaise Matuidi i PSG, inte det beröm de förtjänar. De är viktigare spelare än vad folk tror de är. Kanté skulle spela bra i vilket lag som helst.

Läs Patrik Brennings dokument om N’Golo Kanté här!

ARTIKELN HANDLAR OM