Landslagssvensk mot överraskande klubbyte?

Uppgifter: Dinamo Zagreb förhandlar om Jakob Johansson

Foto: BILDBYRÅN
Jakob Johansson.

avMichael Wagner

FOTBOLL

Jakob Johansson, 26, kan vara på väg mot ännu ett överraskande klubbyte.

Enligt kroatisk media förhandlar Dinamo Zagreb med AEK Aten om att värva svensken vars kontrakt går ut nästa sommar.

Jakob Johansson har gjort stor succé i AEK Aten sedan flytten till Grekland från IFK Göteborg i början av 2015.

Mittfältaren var med och förde upp det klassiska storlaget tillbaka till grekiska högstaligan under våren 2015 och har sedan dess varit en av AEK Atens nyckelspelare på mittfältet.

I höstas avslöjade Sportbladet hur mittfältaren i skymundan var på väg in i landslaget, han blev uttagen i Blågult och gjorde mycket bra ifrån sig när han överraskade gick rakt in i startelvan i VM-kvalet borta mot Frankrike.

Överraskande klubbval

Johanssons val att flytta till AEK Aten, då i andraligan, överraskade en del för drygt två år sedan.

Nu kan svensken, enligt uppgifterna i kroatisk media, vara på väg mot ännu ett oväntat klubbyte.

Bland annat Vecernji list uppger att kroatiska storlaget Dinamo Zagreb har Johansson högst upp på önskelistan inför sommarens transferfönster och att förhandlingar med AEK Aten ska ha inletts.

Jakob Johansson har ett år kvar på kontraktet med AEK och den grekiska klubben begär närmare 20 miljoner kronor för svensken.

Enligt Vecernji list har Dinamo Zagreb, som kommer sluta tvåa i ligan, och den ene av klubbens sportdirektörer, Romeo Jozak, bekräftat intresset för Jakob Johansson.

Jozaks kollega, Marijan Vlak, ska ha varit i Aten under onsdagen för att förhandla och för att se på playoff-mötet mellan AEK Aten och Panathinaikos.

Öppen för det mesta

När Sportbladet träffade Johansson på plats i Aten i höstas så sa han om sin framtid med rykten om andra intresserade klubbar och en eventuellt kontraktsförlängning:

– Jag är öppen för allting om det känns bra fotbollsmässigt och socialt. Men vi måste inte härifrån. Steg ett är att uppnå något med AEK Aten. Det var trist att vi inte gick vidare i Europa League-kvalet i somras, sa Johansson.

I en intervju med Expressen nyligen sa AEK Atens svenske sportchef Daniel Majstorovic om Johansson vars kontrakt går ut nästa sommar:

– Jakob har gjort det väldigt bra och är en viktig del av vår trupp. Vi vill förlänga med Jakob och det har vi varit tydliga med och vi diskuterar just nu med honom. Han är en spelare med rätt karaktär och som passar bra in i vårt lagbygge, sa Majstorovic.

Många klubbar intresserade

Jakob Johansson kommenterar uppgifterna om Dinamo Zagreb till Fotbollskanalen:

– Jag har hört att det finns klubbar som är intresserade, men det är definitivt inget som är klart nu. Jag har kontrakt i ytterligare ett år och som det är nu är jag inställd på att spela i AEK.

Grekiska källor bekräftar för Sportbladet att Dinamo Zagreb varit på plats på AEK:s matcher, men samma källor uppger också att Johansson även drar till sig intresse från flera andra klubbar från större ligor.

ARTIKELN HANDLAR OM