Zlatan kastade kryckorna när United vann

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic hade med kryckorna till Friends Arena.

Men när hans Manchester United vann Europa League-titeln kastade han dem och haltade ut på gräset för att fira.

När han gör comeback?

– Ge mig några veckor, säger han skämtsamt till Kanal 9.

Finalen i Europa League mot Ajax var Manchester Uniteds sista chans att rädda säsongen. Sjätteplatsen i ligan var ett grovt misslyckande för den storsatsande klubben, så vid förlust på Friends Arena skulle laget inte kvala in till höstens Champions League.

Struntade i kryckorna

På vägen till finalen gjorde Zlatan Ibrahimovic fem mål i Europa League. Men efter att han skadat knäet och opererats under våren fick han följa tillställningen från läktaren.

”Välkomna till Zlatan arena” skrev han på Instagram inför finalen och såg sedan United komfortabelt besegra det unga motståndet. Paul Pogba vallade tidigt in 0–1 via ett motståndarben och i början av andra halvlek drygade Henrikh Mkhitaryan ut till 0–2, vilket stod sig matchen ut.

När slutsignalen ljöd haltade Zlatan Ibrahimovic ut på gräset för att krama och gratta sina medspelare. Han struntade i de medhavda kryckorna och hoppade på sitt friska ben för att fira sitt segern.

– Det känns bra, fast man inte kunde medverka på planen. Men vi var här. Min spirit var här. Allt det jag har gjort följde med laget till trofén, säger Zlatan till Kanal 9

”Sakta men säkert kommer vi”

Zlatan räknar titeln som Uniteds tredje för säsongen – och sin karriärs 31:a (ej medräknat de två titlar Juventus blev fråntagna på grund av Calciopoli).

– Alla titlar är viktiga. Det här är nummer 33. Det är ytterligare en titel. Man ska samla så många titlar som möjligt. Den här säsongen fick vi tre av fem, mer än hälften, det känns mycket bra, säger han till Kanal 9 och fortsätter:

– Vi måste fylla ut husen. Vi får skaffa fler hus. Den här var tung den här trofén, hyllan måste hålla.

Zlatan har den senaste tiden instagrammat ut några korta rapporter om operationen och vägen tillbaka, men när han för första gången pratar med media om den är han nästan positiv i överkant.

– Känns bra. Jag har börjat min rehab sedan dag ett efter operationen. Sakta men säkert kommer vi, säger han till Kanal 9, och på svar om när han är tillbaka ler han och svarar skämtsamt:

– Snart. Ge mig några veckor.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.