Fyra stängs av – efter skandalen

FOTBOLL

Copa Libertadores-matchen mellan Peñarol och Palmeiras spårade ur.

Ett storbråk bröt ut efter slutsignal och nu stängs fyra spelare av.

– Det här är en skam för sydamerikansk fotboll, säger Palmeiras vd Alexandre Mattos.

Brasilianska Palmernas vann den dramatiska gruppspelsmatchen med 3-2 men rubrikerna kom att handla om det enorma slagsmål som bröt ut efter slutsignal.

Flera spelare rök ihop med varandra och förre storspelaren Felipe Melo delade ut knytnäveslag mot motståndaren Matias Mier och blev därefter jagad av flera Peñarol-spelare.

Kravallutrustad polis fick gå emellan men de uppjagade spelarna – och ledarna – hade svårt att hålla känslorna i schack.

”Kunde blivit värre”

Palmeiras hävdar att att de stoppades från att fly in i omklädningsrummet då någon hade låst dörren in till spelartunneln.

– Vi försökte ta oss in dit men dörren var låst och säkerhetsvakterna stoppade oss. Vår egen säkerhetspersonal fick hjälpa oss att fly. Det här kunde ha blivit ännu värre. Det är en skam för sydamerikansk fotboll att det får gå till på det här sättet, säger Palmeiras vd Alexandre Mattos enligt Globoesporte.

Nu kommer beskedet att fyra spelare stängs av.

Nahitan Nández, Matías Mier och Lucas Hernández från Peñarol samt Felipe Melo från Palmeiras får alla tre matchers avstängning.

18 poliser skadade

Och det var inte bara på planen som bråk bröt ut; 30 supportrar arresterades efter sammandrabbningar på läktaren och dessutom ska, enligt uppgift, 18 poliser ha skadats.

Matchen spelades natten till i torsdags, svensk tid, och Palmeiras toppar gruppen på tio inspelade poäng medan uruguayanska Peñarol ligger sist på tre poäng.

ARTIKELN HANDLAR OM