Glädjebeskedet: Olsson tillbaka

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Glädjebesked för Djurgården.

Jonas Olsson kan spela mot Halmstad.

– Det är ett väldigt välkommet besked, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Mittbacken har övertygat sedan han kom till Djurgården och varit lagets kanske viktigaste spelare. Men Jonas Olsson fick utgå under storsegern mot Elfsborg och missade måndagens match mot Malmö FF.

Lagom till torsdagens bortamatch mot Halmstads BK är han dock tillbaka. Det bekräftar tränaren Özcan Melkemichel efter att Olsson tränat för fullt två dagar på raken utan några problem.

”Reser till Halmstad”

– Jag frågade honom nu efter träningen. Det känns bra och han är tillgänglig mot Halmstad, säger Melkemichel.

Hur känns det?

– Mycket bra. Niklas Gunnarsson skötte sig bra mot Malmö, men det är klart att det är ett väldigt välkommet besked att Jonas är tillbaka. Vi har testat honom nu på träningen och allt är bra.

Jonas Olsson själv är förstås glad.

– Det känns bra. Jag reser till Halmstad i morgon. Sen får vi se hur Özcan formerar laget, säger han.

Olsson: ”Tar lite tid”

Mittbackens resonerar som följande angående sin skada.

– Det är en sån grej som tar lite tid. När vi mötte MFF hade det bara gått en vecka sedan jag fick skadan. Nu har det ändå gått 10 dagar. Det är bara tre dagar mer, men ändå ganska mycket, säger han och fortsätter:

– Jag kände mig egentligen ganska okej i början av veckan, men hade inte tränat något. Och man vill ha ett par pass innan man spelar match.

Hur känns ljumsken?

– Den känns stark, men en sån här liten skada så är det alltid ett visst mått av osäkerhet oavsett hur lång tid det har gått. Men det viktiga är att man får ett par bollpass så att man gradvis kan öka belastningen.