Anfallaren lämnar återbud till januariturnén

Foto: TT
Mikael Ishak.
FOTBOLL

Mikael Ishaks kanonsäsong i Danmark resulterade till en plats i januariturnén.
Men nu tvingas anfallaren stanna hemma på grund av en skada.
– Det är jättetrist. Jag hade gärna velat lära känna honom och se honom i både match och träning, säger Janne Andersson.

23-åringen var med när Svenska U21-landslaget vann EM 2015.
Den här säsongen har Mikael Ishak gjort åtta mål på 17 framträdanden. Därför valde svenska förbundskaptenen Janne Andersson att plocka med anfallaren i januaritruppen.

Fastnade i konstgräset

Men nu tvingas spelaren kasta in handduken på grund av en skada som han ådrog sig under en klubblagsträning.
Ishak genomförde träningspasset på en konstgräsplan och fastnade olyckligt med foten, vilket medförde en vridning i ena knät, skriver förbundet på sin hemsida.

”Jättetrist”

Under dagens magnetkameraundersökning kunde läkarna konstatera ett uttänjt inre ledband. Spelaren kommer därför att rehaba i 2–3 veckor vilket gör att han missar landslagets avresa till januariturnén som börjar 3 januari.
– Det är jättetrist. Jag hade gärna velat lära känna honom och se honom i både match och träning, men nu hoppas jag självklart att han snabbt blir hel igen, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.
Det är ännu inte klart om Ishak kommer att ersättas i truppen. 8 januari inleder Sverige mot Elfenbenskusten och fyra dagar senare möter dem Slovakien.