Klubbarna i bråk – om 10-årig pojke

FOTBOLL

Emanuel Ferreira, 10, lämnade Brasilien för ett besök i Barcelona.

Han kom aldrig tillbaka.

Nu rasar den brasilianska klubben Grêmio, som hävdar att Barça försöker ”stjäla” jättetalangen och som nu hotar att anmäla dem till Fifa.

Emanuel Ferreira med Suarez och Messi.

Emanuel Ferreira är en av Grêmios allra största talanger.

Pojken, som fyller elva år i början på nästa månad, har redan väckt intresse hos europeiska storklubbar och nyligen blev han och hans pappa inbjudna till FC Barcelona på vad som brasilianska tidningen Globoesporte beskriver som ett slags ”studiebesök”.

Väl på plats i Barcelona fick lille Emanuel Ferreira träffa sina idoler – bland annat Lionel Messi och Luis Suárez – men tanken var sedan att han skulle återvända till Brasilien och Grêmio.

Det har han inte gjort.

Grêmio hävdar att pojken är kvar i Barcelona.

Dessutom har hans pappa, som var anställd av Grêmio som säkerhetsvakt, hastigt och lustigt sagt upp sig från sin tjänst.

Hotar att gå till Fifa

Nestor Hein, juridiskt ansvarig hos den brasilianska klubben, hävdar nu att Barcelona ”håller kvar” Emanuel Ferreira i Spanien för att se till att säkra hans ”tjänster” för framtiden.

Man hotar nu att anmäla Barça till Fifa.

– Emanuel tillhör Grêmio, men han har blivit lockad till att stanna i Barcelona. De tog honom från oss och han har inte kommit tillbaka. Och nu har hans pappa sagt upp sig… Barcelona har gjort så här förut och de har ju redan blivit straffade (av Fifa) en gång tidigare, säger Nestor Hein.

Slår ifrån sig

I ett uttalande via spanska tidningen AS förnekar Barcelona alla anklagelser.

”Pojken var här och gjorde några träningar med oss. Det var allt. Barcelona har inga avsikter att ’värva honom’”, säger man.

Enligt Fifas regler är det inte tillåtet att värva utländska spelare under 18 år.

Våren 2014 straffades FC Barcelona med värvningsförbud efter att ha brutit mot Fifas regler.

Tioårige Emanuel Ferreira under sitt besök i Barcelona.
ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa

Gremio

La Liga