Åström lämnar C More - klar för konkurrent

Foto: BILDBYRÅN
C Mores Tommy Åström (höger) och Niklas Wikegård tillsammans under sändning. Men efter SM-slutspelet och hockey-VM lämnar Åström för Discovery.
FOTBOLL

Tommy Åström, 42, lämnar C More.

Han är klar för Discovery Networks Sweden.

– Jag har haft kontakt med Discovery en längre tid och när det här erbjudandet kom så kändes det omöjligt att tacka nej, säger Åström till Sportbladet.

Tommy Åström har varit programledare i TV4-gruppens fotboll- och ishockeysändningar i flera år. Men tv-profilen har bestämt sig för att lämna C More efter sommaren.

”För mig känns det så logiskt”

Expressen var först med att berätta att Åström lämnar TV4-gruppen för Discovery Networks Sweden. Han börjar på sitt nya jobb den 1 augusti.

– Det känns jättekul. Jag har haft kontakt med Discovery en längre tid och när det här erbjudandet kom så kändes det omöjligt att tacka nej. Jag brinner för OS och har gjort nio OS på Radiosporten, och kan nu fortsätta den eran med olympiska spel som jag tycker är kronjuvelen i idrotten. Jag får fortsätta kommentera ishockey och friidrott på en hög nivå. En annan aspekt är att jag började min karriär på Kanal 5, det känns som att komma hem, säger Åström till Sportbladet.

”Kom som en bonus”

Åström ska även jobba med Discoverys fotbollsrättigheter.

– Jag gjorde klart Discovery innan den allsvenska rättigheten blev klar. Men jag visste att Discovery satsar hårt på på rättigheter, så det fanns goda förhoppningar, säger Åström.

– Fotbollsmässigt kommer jag jobba med VM-kvalet i höst. Och sen så småningom allsvenskan.

Tommy Åström är för tillfället tv-ankare för SHL-slutspelet på C More.

ARTIKELN HANDLAR OM