Irlands landslag hotar om strejk

Foto: Gregory Bull / AP TT NYHETSBYR N
FOTBOLL

De ska ha tvingats byta om på offentliga toaletter inför matcher och får dela utrustning med ungdomslag.

Nu sätter Irlands landslagsspelare ner foten och hotar att strejka om stödet från det egna förbundet (FAI) inte blir bättre.

– De blir behandlade som smutsen på FAI:s skor, säger irländska spelarföreningens advokat Stuart Gilhooly till The Guardian.

Foto: Gregory Bull / AP TT NYHETSBYR N
Emma Byrne.

Nästa vecka spelar Irland en träningsmatch mot Slovakien.

Men under dagen ställde sig tolv spelare upp på en presskonferens och berättade att de kan komma att ställa in matchen efter dåligt stöd från det irländska förbundet.

”Inte bara för oss”

Lagkaptenen Emma Byrne, till vardags i Arsenal:

– I det här stadiet är vi är villiga att göra vad som krävs. Vi kämpar för framtidens spelare också, detta är inte bara för oss, säger hon enligt The Guardian.

Spelarna ska också ha berättat på presskonferensen hur de tvingats byta om på offentliga toaletter inför matcher, delat träningsställ med ungdomslag och hur förhandlingarna med FAI om bättre förutsättningar för laget varit lönlösa.

– De blir behandlade som femte klassens medborgare, som smutsen på FAI:s skor, säger irländska spelarföreningens advokat Stuart Gilhooly till The Guardian.

FAI försvarar sig

FAI svarar i ett uttalande att de är besvikna på lagets besked eftersom de vid flertalet tillfället ska ha velat sätta sig ner för en diskussion.

Faktum är att deras syn på det hela nästan är det omvända.

– De har bra träningsfaciliteter, hotellrum, kost, medicinsk- och fysiovård i den standard som förväntas på en professionell nivå. Laget har också fått en betydande ökning av sin budget de senaste åren för att uppnå denna höga standard.