Erton Fejzullahu såg Dif på plats

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Affären med Gustav Engvall brast i sista sekund.

Djurgården efterlyser en anfallare och vid svenska cupen-mötet med BP var Erton Fejzullahu på plats.

– Självklart har jag undersökt och kollat vad han har för framtidsplaner, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel har uttryckt att han vill ha in en anfallare. Det såg länge ut att bli Gustav Engvall på lån från Bristol City. Men den affären fallerade i sista stund.

”Åker till Kina imorgon”

En annan het kandidat är Erton Fejzullahu. Anfallaren var på plats på Tele2 Arena och såg Djurgårdens möte med Brommapojkarna i svenska cupen.

– Han har avslutat sitt kontrakt med Kina och självklart har jag undersökt och kollat vad han har för framtidsplaner. Och sedan var det ett förutsättningslöst möte. Var hans framtid ligger får framtiden utvisa, säger sportchefen Bosse Andersson.

Förhandlingar ni?

– Absolut inte.

– Han åker till Kina imorgon för att få ett avslut där. Sedan får framtiden utvisa den biten.

Kan det bli möte mellan er när han återvänder?

– Ja, det kan det bli.

– Självklart kommer vi jobba på att försöka få in en anfallare. Sen vem det än är, jag känner mig trygg att vi har en forward till när allsvenskan börjar.

Ingen fara med Badji

Aliou Badji presenterade av Djurgården för en knapp månad sedan, men anfallaren är och spelar Afrikanska U20-mästerskapen med Senegal. Han blev skadad i mötet med Sudan, men det ska inte vara någon fara.

– Han fick en muskelskada och bedöms kunna vara spelklar till nästa match mot Sydafrika, det är positivt. Aliou Badji kommer hit efter mästerskapet.

Förutom att Djurgården siktar på att värva in en anfallare kan det även bli aktuellt med att förstärka försvaret.

– Det finns diskussioner om det. Det får vi utvärdera framöver, vad vi har för möjligheter, vad vi kan göra för förändringar, säger Bosse Andersson.

Svenska cupen-mötet mellan Djurgården och Brommapojkarna slutade 1–1.