Erik Nivas ord om Tottenham: ”Finns en framtid”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

Tottenham slog ut Manchester City och är klart för semifinal i Champions League.

Erik Niva beskriver matchen som det ”mest dramatiska och minnesvärda” han någonsin har upplevt som Tottenham-supporter.

Spurs är vidare i Champions League efter jättedramatik.

Dubbelmötet med Manchester City slutade 4–4, men tack vare fler bortamål är nu Londonklubben klart för semifinal där de ställs mot Ajax.

Sportbladets Erik Niva, känd Tottenham-supporter, satt i Viasats studio och följde matchen. Så här säger han i direktsändningen efter dramat:

”Det är svårt att hitta ord och summera. Folk får ha lite överseende med att jag hejar på Tottenham. Nu pratar jag som supporter. Den här matchen och det slutet är det mest dramatiska och minnesvärda jag har upplevt med den här klubben under mina 35 år som supporter.

Tottenham har vunnit FA-cupen och ligacuper, men det här är klart mycket större. Det är en hel klubbs historia, trauma och tvivel som förbyts i något helt annat när det där domslutet bara uppstår ur tomma luften. När Sterling gör det där målet så är det ingen idé att försöka längre. Det spelar ingen roll hur många arenor vi bygger och hur skickliga tränare vi tar in och vad vi än gör i transferfönstret eller på akademin. Vi är dömda, och den känslan hade inte gått att radera på årtionden ifall det där hade stått sig. Nu blir det för en gångs skull inte så. Nu blir det en helt annan upplösning och ett annat slut. Det handlar inte om att Tottenham var det bättre laget i dag, det är inte det som är grejen. Men historien ändrade kurs i kväll. Det är så det känns för mig och väldigt många andra som har varit med lika länge, de känner likadant. Tottenham får nu tro på att det finns en framtid och att Tottenham också kan göra det.”

Publicerad:

LÄS VIDARE