IFK Göteborg

Häckens anmälan nedlagd: ”Haft en dialog”

avMakoto Asahara

Häckens anmälan efter Göteborgsderbyt har lagts ned.

– Vi har haft en dialog med Häcken som har mynnat ut att det inte finns någon framställan om prövning om matchresultat, säger Pierre Blomqvist i Svenska Fotbollförbundets tävlingsenhet.

En indirekt frispark placerades felaktigt i derbyt mot IFK Göteborg för en och en halv vecka sedan.

Det var det domslutet som fick Häcken att lämna in en anmälan mot domarteamet i matchen till Svenska Fotbollförbundets tävlingsavdelning.

– Det är inte lätt att tolka bestämmelserna vid ett eventuellt felaktigt domslut, om det finns olika påföljder, därför har vi anmält först. Vad gäller påföljd måste vi ha hjälp av förbundet med tolkning av reglerna. Det är inte omöjligt att detta är ett sällsynt fall på elitnivå, sa tränare Andreas Alm till Sportbladet då.

”Bara markerat”

Nu har den anmälan lagts ned.

– Vi har haft en dialog med Häcken som har mynnat ut att det inte längre finns någon framställan om prövning om matchresultat, säger Pierre Blomqvist på SvFF:s tävlingsenhet.

Enligt SvFF:s Tävlingsbestämmelser för 2019 kan det, om synnerliga skäl föreligger, beslutas att en match ska spelas om i dess helhet.

När Sportbladet når Häckens fotbollsansvarige Sonny Karlsson framkommer det att klubben aldrig haft som tanke att varken få till ett förändrat resultat eller ett omspel i derbyt med sin anmälan.

– Vi har bara markerat att det var ett felaktigt domslut. Så fick de ta beslut, säger Karlsson.

Och att domslutet var felaktigt står klart enligt domarbasen Stefan Johannesson som, i och med man inte gick vidare med anmälan från tävlingsenheten, inte fått frågan på sitt bord.

– Det är sedan tidigare klarlagt att det var felaktigt, säger domarbasen.

1 av 6 | Foto: Adfam Ihse/TT / TT NYHETSBYR≈N
ARTIKELN HANDLAR OM