Van Dijk: ”Glad och stolt att han ville ha mig”

Publicerad 2019-06-02

MADRID. 2009 slet han i Willem II:s akademi, medan han jobbade extra som diskare på en sylta i Breda.

Tio år och en miljard kronor senare är Virgil van Dijk Champions League-mästare – och världens bäste fotbollsspelare?

– Nej. Jag tycker att Messi är bäst i världen, han förtjänar guldbollen så länge som han spelar, säger Liverpools försvarschef.

Kanske var Joël Matip ännu bättre i finalen, men det var Virgil van Dijk som fick priset som matchens bäste spelare. Ingen minns längre när han senast blev överspelad av en motståndare, men alla kommer att minnas hur han kontrollerade Harry Kane i den här finalen.

– I första halvlek skapade Tottenham inte så mycket, straffen hjälper oss mycket, men det kan också vara farligt. I andra var de bra, och skapade chanser, det var tufft för oss. Men vi är mästare, det är fantastiskt, säger van Dijk.

När hans karriär väl tog fart, efter de tuffa åren hemma i Holland, gick det fort.

”Vill utmana City nästa år”

Succé i Celtic, succé i Southampton, en miljardövergång till Liverpool… och så Champions League-pokalen på det.

– Den här säsongen slutade idag, vi vann CL, men när vi börjar om i juli börjar allt på noll igen, och vi vill utmana om titlar igen. Jag hoppas att vi kan utmana Manchester City nästa år igen, och vi vill spela final i CL varje år, även om vi vet hur svårt det är. Vi får jobba hårt, fortsätta vara ödmjuka, det är enda vägen framåt, säger han.

Vad har Jürgen Klopp betytt för er?

– Han är en fantastisk manager, och en fantastisk människa också. Sättet han hanterar oss spelare, både under matcher och annars, det är otroligt. Jag är glad och stolt att han ville att jag skulle spela för den här fantastiska klubben.