Hammarbys trippla glädjebesked

Publicerad 2019-08-28

Här här Hammarbys glädjebesked inför helgen:

Både Richard Magyar och Alexander Kacaniklic väntas kunna spela mot IFK Norrköping på söndag.

– Det känns bättre än förväntat, säger Kacaniklic.

Följ ämnen

Richard Magyar fick en lätt hjärnskakning efter att ha skallat ihop med Falkenbergs Kirill Pogrebnyak i måndags. Nu ger tränaren Stefan Billborn lugnande besked kring mittbacken:

– Ingen fraktur och vi räknar med att han kan träna på fredag och lördag och vara tillgänglig för spel söndag. (David) Fällman är tillbaka fullt också så vi har täckning där hur det än blir, säger Billborn.

Bajen-tränaren tillägger kring skadeläget i övrigt:

– Sedan är Junior tillbaka, han kommer inte att spela från start, men är säkert med på bänken. Alexander Kacaniklic kommer säkert också att kunna spela.

”Bättre än förväntat”

Kacaniklic, som spelade fram till 1–0-målet mot Falkenberg innan han klev av, bekräftar för Sportbladet att allt går åt rätt håll:

– Det brände till lite i baksidan under matchen. Det var ingen idé att chansa. Jag tog det säkra före det osäkra och gick av. Nu idag har jag joggat och kört lite övningar och det känns bättre än förväntat, säger Kacaniklic.

– Målsättningen är att vara med på söndag.

Vad blir viktigt för Hammarby mot Norrköping?

– Det är en jätteviktig match. De är också i bra trim, det är två bra lag som möts, två lag som vill spela fotboll, som vill spela offensiv fotboll. En rolig match för alla som kollar.

– För vår del handlar det om att vinna matchen, säger Kacaniklic.

Hur ser du på guldstriden?

– Det är jävligt jämnt. Efter uppehållet är nästan alla matcher sexpoängsmatcher. Det är hur öppet som helst. Det är inte bara de fyra första lagen, Häcken och Norrköping kan också vara med där uppe och slåss om Europaplatser.

Vad tror du om Stockholmsderbyt AIK-Djurgården på söndag?

– Oj, ingen aning. Men två bra lag. Djurgården är inne i ett otroligt stim där allt verkar falla på plats. AIK har en stabil grund att stå på. De är väldigt säkra i sitt spel. Jag tror inte att de blir en öppen match, det tror jag inte, utan en ganska stängd match. Sedan får vi se om det blir oavgjort eller om något lag vinner med uddamålet.

Är oavgjort bra för Hammarby?

– Ja, det tror jag. Men inget spelar någon roll om inte vi gör vårt. Vi måste fokusera på det. Vi kan inte kolla på de andra lagen, utan vi tar en match i taget, det är allt vi kan göra.

Enda frågetecknet inför söndagens match verkar alltså bli hur avstängde Darijan Bojanic ska ersättas centralt på mitten. Enligt Kacaniklic är Darijan oerhört viktig för Hammarbys spel.

– Han gjorde två mål senast, jag är jävligt glad för hans skull. Det är inte alltid han får all cred han förtjänar. Han ligger bakom väldigt mycket och är en stor nyckel till vårt offensiva spel och är även väldigt bra defensivt så det är klart att vi kommer sakna honom, säger Alexander Kacaniklic.

Stefan Billborn om hur Bojanic ska ersättas:

– Vi har flera alternativ. Mads Fenger har gjort det jättebra där. Och Tim Söderström…det han behöver göra är att hitta en jämnhet i sitt spel och förstå hur bra han är. Han behöver lära sig att hålla koncentrationen uppe över längre perioder. Han pendlar lite i prestation men där finns en enorm potential, säger Stefan Billborn.

”Måste ta några dagar att smälta detta”

Samtidigt som Sportbladet befann sig på Årsta IP för att bevaka Hammarbys träning kom beskedet att skyttekungen Muamer Tankovic är uttagen till landslaget.

– Det är jättekul för ”Mujo” och jättekul för Hammarby att vi har den kategorin spelare hos oss. Det är också en bra signal att om man gör det jävligt bra i allsvenskan så är man aktuell. Han är värd det, solklart, säger Stefan Billborn.

Kommer han växa av detta i Hammarby?

– Det tror jag. Det är också en stor chans att andra spelare i Hammarby växer av det. Det är bara positivt.

Huvudpersonen själv ville inte ge någon intervju:

– Folk kommer bomba mig med frågor. Jag måste ta några dagar att smälta detta, sa Muamer ”Mujo” Tankovic innan han rullade iväg från träningen i sin bil .