”Han har aldrig gjort mig besviken”

Janne Andersson om iskalla nyckelspelarna

Publicerad 2019-08-28

Kritiska röster har höjts för att Andreas Granqqvist ska förlora sin landslagsplats.

När EM-kvaltruppen till matcherna mot Färöarna och Norge presenterades var förbundskapten Janne Andersson solklar med sin uppfattning.

– Han har aldrig gjort mig besviken.

Andreas Granqvist har allt annat än övertygat i krislaget Helsingborg. Trots det tvekade Janne Andersson inte på att ta ut 34-åringen till de kommande EM-kvalmatcherna.

”Är man bra spelar man”

– Min inställning är att om man är tillräckligt bra så spelar man. Hans insatser för det här landslaget har varit fantastiska. Han har störts av ljumskproblem, men jag bedömer det ändå som att han kan gå in och göra det bra i landslaget och han har aldrig gjort mig besviken, säger Janne Andersson.

Andersson ser inte heller några problem med Granqvists sviktande formkurva.

– Jag ser möjligheterna att Granen går in och spelar med spelare han spelat med tidigare. Han har en trygghet med vårt sätt att spela så jag hoppas och tror att om han spelar så gör han det lika bra som vanligt.

”Är extremt tråkigt”

Det är dock inte bara “Granen” som är ifrågasatt av Anderssons nyckelspelare. Målvakten Robin Olsen sitter i Romas frysbox och har i ligainledningen inte ens varit en av lagets tre föredragna målvakter.

– Vi tycker att det är extremt tråkigt och vi hoppas att något annat löser sig. Det är inte roligt på det sätt han hamnat. Det är lite konstiga grejer ibland, jag tycker att Robin var bra och helt plötsligt får han inte spela längre. Över tid är det högst önskvärt att man spelar, i alla fall en del, säger Janne Andersson om målvaktens klubbsituation.