Protesten tillåts igen – mot Trumps vilja

Den har varit förbjuden i tre år.

Men nu har USA:s fotbollsförbund röstat för att tillåta protesten igen.

Styrelsen i USA:s fotbollsförbund har nu bestämt sig för att stryka riktlinjen som inte tolererat protester, som knäböjning under nationalsången. Regeln infördes efter att Megan Rapinoe föll ner på knä under nationalsången i en träningslandskamp 2016.

– Det har blivit uppenbart att den här regeln är fel och frångår det viktiga budskapet i Black lives matter-rörelsen, säger förbundet i ett pressmeddelande.

– Vi ber om ursäkt till våra spelare – särskilt våra svarta spelare – till personalen, supportrarna och alla som stödjer att rasism ska utrotas.

”Brist på respekt”

Även NFL, amerikansk fotboll, lättar på sina protestrestriktioner. NFL-chefen Roger Goodell medgav att ligan har gjort fel som inte lyssnat på spelare som protesterat mot polisvåld, och han uppmuntrar alla till fredliga protester. Något som fick USA:s president Donald Trump att reagera.

”Kan det vara möjligt att Roger Goodell antyder i sitt rätt så intressanta uttalande att det är OK för spelare att falla ner på knä, eller inte stå, under nationalsången och därmed visa brist på respekt mot vårt land och vår flagga?”, twittrade Donald Trump.

Megan Rapinoe 2016 inför en landskamp.
Megan Rapinoe 2016 inför en landskamp.
Donald Trump.
Donald Trump.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.