Moyes kontrakt med United går ut – till slut

avMakoto Asahara

Publicerad:

Så var dagen kommen till slut.

Den sista dagen på tränaren David Moyes kontrakt med Manchester United – över fem år efter att han fick sparken från klubben.

När David Moyes sommaren 2013 skrev på som ny tränare i Manchester United så gjorde han det på ett sexårskontrakt – som den av hans företrädare utvalde arvtagaren till tränarikonen Alex Ferguson.

Det blev inte direkt sex framgångsrika år – varken för Moyes eller United.

Deras arbetsmässiga relation tog slut efter mindre än en sjättedel av kontraktstiden efter att skotten sparkats på grund av en rad skrala resultat.

Tunga tillskott på CV:t

Samtidigt som United sedan dess fortsatt har haft det svårt i både liga- och europaspel så har inte Moyes haft det lätt heller. Eller vad sägs om dessa tillägg på CV:t?

Sparkad efter ett år i Real Sociedad (november 2014-november 2015)

Nedflyttad från Premier League med Sunderland efter en bedrövlig säsong. Avgick därefter (juli 2016-maj 2017).

En halvårssejour i West Ham med nya, svaga Premier League-resultat. Även här med en avgång som avslut (november 2017-maj 2018).

61 miljoner kronor

I övrigt har Moyes varit arbetslös – eller ja, han har ju fortfarande haft sitt sexårskontrakt med United (må så vara att han på pappret köptes ut från det för en ersättning på drygt 61 miljoner kronor).

Först i dag (söndagen 30 juni 2018) kom Moyes sista dag på hans originalavtal med storklubben, som sedan dess hunnit sparka två andra tränare och anställa Ole Gunnar Solskjaer.

Det är nog högst befogat att gissa att avtalet inte kommer förlängas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM