Klopp: ”Våra fans kommer inte bryta mot reglerna”

Ryter i från i debatten

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Jürgen Klopp (v) och publiken på Anfield.
Foto: Jon Super/Hassan Ammar
Jürgen Klopp (v) och publiken på Anfield.

Jürgen Klopp försvarar sina fans, ännu fler gröna ljus lyser och David Luiz ser ut att stanna i Arsenal trots allt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

35 miljoner pund – per vecka. Så mycket kommer det kosta varje enskild klubb om Project Restart måste skjutas upp ytterligare, enligt Daily Mail. Just nu siktar Premier League på att avsluta säsongen mellan den 17 juni och 26 juli.

En av farhågorna har varit att supportrar kommer trotsa riktlinjerna och samlas i grupp i samband med matcherna. Särskilt tabellettan Liverpool har pekats ut som ett oroande exempel. I en intervju med BBC slår Jürgen Klopp dock tillbaka och försvarar sina fans: ”Vi kommer att prata med våra supportrar, hundra procent”, säger tränaren. ”Men våra fans kommer inte göra något negativt. Om vi säkrar titeln får vi fira som ett lag. Vi kan ha en parad någon gång längre fram”.

DAGENS GRÖNA LJUS 1

Premier League-klubbar tillåts nu att arrangera vänskapsmatcher mot varandra förutsatt att de håller sig till riktlinjerna. Lagen får exempelvis inte resa längre än 90 minuter till matcherna och spelarna måste ta sig dit på egen hand. Matcherna måste dessutom dömas av någon ur ledarstaben, något som dock kan komma att ändras. Domarförbundet menar nämligen att även deras medlemmar kan behöva en genomkörare innan ligan drar igång.

Foto: Lars Baron / TT NYHETSBYRÅN
Jadon Sancho (Dortmund) fick gult kort när han tog av tröjan som stöd för döde George Floyd.

DAGENS GRÖNA LJUS 2

Spelare i England har fått tillåtelse att visa solidaritet gentemot amerikanen George Floyd som dödades av en polis i Minneapolis. Engelska förbundet, FA, försäkrar att de kommer ha överseende med eventuella hyllningar till Floyd och inte straffa spelarna, till skillnad från det tyska förbundet.

Foto: Ian MacNicol / Getty Images Europe
Matty Longstaff sänkte Manchester United med sitt 1–0-mål i hösten 2019.

DAGENS SILLY 1

Matty Longstaff är på väg till Udinese. 20-åringen, som slog igenom för Newcastle i höstas, har fått ett erbjudande på 30.000 pund (ca 340.000 kronor) i veckan som moderklubben inte vill matcha. Hans kontrakt löper ut denna månad.

DAGENS SILLY 2

Benfica vill värva David Luiz igen men tycks övertygade om att 33-åringen kommer skriva på ett nytt kontrakt med Arsenal. Mittbacken, som anlände till The Emirates från Chelsea förra sommaren, såg först inte ut att få avtalet förlängt. Arsenal anses kunna behålla honom om han går med på att sänka sin lön på 120.000 pund i veckan.

DAGENS CORONATEST

En person i Preston testades positivt efter klubbens första närkontaktsträning. Detta innebär att delar av laget kan tvingas isoleras fram till fyra dagar innan Championship återupptas. Vilket vore en smäll för klubben som just nu är sexa i tabellen och jagar första uppflyttningen sedan 1960.

Publicerad:

LÄS VIDARE