Ilskan mot VAR: Vad röker ni på?

Watford snuvat (?) på straff mot Tottenham

Tottenham-Watford slutade 1–1.

Men eftersnacket handlade inte om Spurs kris, utan om VAR.

– Vad kollar de på inne i kontrollrummet? Desperate Housewives eller?, säger Bojan Djordjic i Viasat.

Krisande Tottenham fick en mardrömsstart mot tabelljumbon Watford. I den sjätte minuten chockade Abdoulaye Doucoure hemmafansen på den nya, fläskiga arenan i norra London och i halvtid buades ”Spurs” ut av de egna fansen.

Och det kunde varit värre.

För i den 39:e minuten fälldes Gerard Deulofeu av Jan Vertonghen i offensivt straffområde. Huvuddomare Chris Kavanagh viftade avvärjande och inte heller efter VAR-granskning fick Watford straff.

”Vad röker ni på?”

Ofattbart, tycker Viasats expert Bojan Djordjic.

– Jag förstår inte. Vad röker ni på inne i det här VAR-rummet för att ni inte ska se en sådan här solklar straff? Jag blir förbannad. Att domaren bara vinkar bort något som är helt solklart … det är för dåligt, säger han i studion.

Expertkollegan tillika förre Premier League-spelaren Jonas Olsson håller med.

– Jag tycker att det är en tydlig straff, säger han.

Nytt VAR-kaos

I den 86:e minuten kvitterade Tottenham till 1–1 (slutresultatet) genom Dele Alli. Ett mål som också det föregicks av ett VAR-kaos. Av reprisbilder att dom såg det ut som en misstänkt hands på Alli, men målet godkändes, vilket ledde till stora Watford-protester.

– Jag var säker på att bollen inte tog på armen, men när det blir VAR-granskning börjar man ju undra… Jag är glad över målet, men i slutändan är det två tappade poäng för oss, säger Alli efteråt.

Efter matchen utvecklade Bojan Djordjic som kritik mot VAR.

– Hur kan man missa straffen för Deulofeu? Vad kollar de på inne i kontrollrummet? Desperate Housewives eller? Jag har förespråkat VAR förut, men nu tar de beslut som man blir chockad av. Varför går inte huvuddomaren ut och kollar situationen själv och gör sin egen bedömning utifrån reprisen?, säger han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.