”Tre namn på Manchester Uniteds lista över ersättare”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United drog på spa, Ole Gunnar Solskjaer hänger löst och flera målvaktsbeslut ska tas.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Efter den förödmjukande 0–2-förlusten hemma mot Burnley skickades Manchester United spelare iväg på... spa. Torsdagen tillbringades på lyxiga The Mere Golf Resort & Spa i Cheshire där Harry Maguire och gänget fick reflektera över sin insats.

Till en början kom uppgifter som sade att Ed Woodward fortfarande stod bakom Ole Gunnar Solskjaer. Det är kanske inte speciellt förvånande för den som har följt VD:n en längre tid. Däremot påstås det finnas andra i styrelserummet som börjar inse att norrmannen kanske inte är rätt person att föra United tillbaka till toppen, enligt The Times. Inte när Mauricio Pochettino finns tillgänglig och också sägs vara sugen på att ta jobbet på ett vilkor: Att han får fullt ansvar för värvningssidan (vilket Woodward inte lär acceptera i första taget).

Skulle inte Pochettino gå att lösa finns det två andra namn på listan. Dels Julian Nagelsmann men också förbundskaptenen Gareth Southgate.

Foto: Justin Setterfield / Getty Images Europe
Mauricio Pochettino har länge placerats i United. Men är hans krav hållbart?

DAGENS MÅLVAKTSBESLUT 1

Förutom tvivel på tränarsidan ska Manchester United även snart besluta om Dean Hendersons framtid. Målvakten, som är utlånad till Sheffield United, har gjort en stark säsong trots sin ringa ålder av 22 år. Senast i april kommer klubben bestämma sig för huruvida Henderson återvänder till Manchester i sommar, enligt Daily Mail.

DAGENS MÅLVAKTSBESLUT 2

Chelsea sägs inte vara överdrivet nöjda med vad klubben fick ut av rekordsumman som de lade på Kepa Arrizabalaga. Därför letar de nu efter en målvakt som kan konkurrera med spanjoren, alternativt ta dennes plats. En målvakt som har imponerat särskilt på Frank Lampard och resten av klubben är Nick Pope. Senast mot Manchester United stod 27-åringen för en minst sagt gedigen insats.

Men det kan bli ännu en dyr historia – kontraktet med Burnley sträcker sig fram till 2023 med option på ytterligare ett år.

Foto: Mike Hewitt / Getty Images Europe
Kepa Arrizabalaga.

DAGENS CITAT

”Vi strävar inte efter perfektion utan efter perfekta reaktioner”, säger Jürgen Klopp efter 2–1-segern mot Wolverhampton.

Vinsten innebär att Liverpool är det fjärde laget att gå obesegrade genom 40 raka ligamatcher i Premier League. Chelsea kom upp i samma siffra 2004/2005 och strax framför finns Nottingham Forest 1977/1978 (42) samt Arsenal 2003/2004 (49).

DAGENS ARSENAL-TALANG

Att Arsenals akademi har producerat många fina talanger den senaste tiden har varit svårt att missa. Senast i raden är 18-årige Folarin Balogun som är värderat till runt fem miljoner pund. Enligt Daily Mail har Milan ögonen på tonåringen och vill försöka lösa en flytt innan januari löper ut.

Anledningen till den italienska klubbens oväntade intresse för anfallaren sägs vara kopplingen till VD:n Ivan Gazidis som tidigare arbetade i Arsenal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM