Västervik FF segrade mot Eneby på hemmaplan

Av:  Sportbladets textrobot

Västervik FF vann lördagens match hemma mot Eneby i division 3 nordöstra Götaland i fotboll. I halvtid ledde laget med 2–0, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 4–0.

– Matchen är jämn i första halvlek! Eneby hotar med lite långa bollar som skapar lite farligheter men vi går till halvtidsvila med 2-0 efter två mål på fasta situationer. I andra halvlek får vi stopp på deras långa bollar och gör en riktigt stabil halvlek. Vi gör två snygga mål ett frisparksmål och ett kanonskott från 30 meter. Skönt med ännu en seger, kommenterade Västervik FF:s tränare Stefan Gustavsson.

Enebys tränare Henrik Nilsson om matchen:

– Västervik är väldigt bra på fasta situationer, och vi blev tufft straffade när vi gav bort frisparkar och inkast runt straffområdet. Vi är tyvärr lite för naiva i försvarsspelet och tror att saker ska lösa sig av sig självt, då fuskar man och tar inte de där extra metrarna, och så kan man inte spela fotboll. Just nu känns det jävligt tufft, men vi är en stark grupp och vi kommer att resa oss.

Segern var Västervik FF:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Segern säkrades av Västervik FF:s målskyttar, Faiz Abdelaziz Benatallah, Tim Håvestam, Johan Lundin och Carl Sjögren.

Med fyra omgångar kvar är Västervik FF på fjärde plats i tabellen, medan Eneby är på åttonde plats.

Lördag 12 september spelar Västervik FF borta mot Sleipner 12.00 och Eneby mot Malmslätt hemma 13.30 på Maxivallen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.