Icardis replik till fansen

Fansen i Curva Nord har vänt honom ryggen.

Den förre lagkaptenen var kritiserad och inte längre önskad i klubben av supportrarna.

Mauro Icardi svarade med ett mål och en assist i sin comeback.

Inters anfallsstjärna Mauro Icardi spelade sin förra match den 9 februari.

Efter det har han varit utanför truppen. Inter har hänvisat till skadeproblem, men det har läckt ut rapporter om att det handlar om disciplinära skäl från spelaren själv som ska ha vägrat spela då han blev ifråntagen kaptensbindeln.

Så här har Inters sportchef Giuseppe Marotta kommenterat fallet till Football-Italia :

- Det var inte en disciplinär åtgärd mot honom, snarare en förändring som vi anser är bättre för laget, klubben och för Icardi. Det var inte nedslående mot honom, i stället en förändring som vi behövde göra, sa om anledningen till att Icardi blev av med bindeln.

Frostig relation

Relationen mellan Icardi och tränaren Luciano Spalletti har varit frostig.

– Det är förödmjukande att behöva förhandla med någon för att få den att dra på sig tröjan som de älskar. Behöver jag mejla 20 advokater och fråga dem om jag kan ringa någon?, har Spalletti sagt enligt Football-Italia.

Fansen har reagerat starkt på Icardis beteende. I ett öppet brev har Curva Nords alla falanger ställt sig bakom kravet på att argentinaren inte ska representera Inter längre.

Men på onsdag kväll var Mauro Icardi tillbaka på planen i Serie A när laget mötte Genoa. Anfallaren gjorde mål på straff, Inters andra i matchen, före paus och omfamnades efteråt innerligt av lagkamraterna.

Han spelade i andra halvlek fram till Ivan Perisić. Matchen slutade med Interseger, 4–0.

I Genoa saknades Oscar Hiljemark, som är skadad sedan en tid tillbaka.

Under kvällen förlorade Albin Ekdals Sampdoria mot Torino med 1–2. Lagets svenska landslagsmittfältaren saknades. Han fick ett elakt sår på knät i landskampen mot Norge för en vecka sedan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.