Omspel i FA-cupen väntar för United och Wolves

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Rui Vieira / TT NYHETSBYRÅN

”Som om inte spelschemat var späckat nog...”

Det tänker nog både Wolverhampton och Manchester United efter fredagen. 0–0 innebär omspel för att avgöra vem som går vidare i FA-cupen.

United? De hade inte ens ett skott på mål på pappret.

Både Wolves och United roterade in en hel del ynglingar och reserver, kombinerat med mer etablerade A-lagsspelare (bland annat svenske Victor Nilsson Lindelöf), när de ställdes mot varandra på Molineux Stadium under lördagen.

Både Wolvestränaren Nuno Espirito Santos och Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer måste nu våndas över ännu en laguttagning inom snar framtid.

Inte ett skott på mål

0–0 innebär att lagen, som både kommer färska från en oerhört matchtät jul- och nyårsperiod i Premier League, tvingas till omspel för att avgöra vilka som går vidare till sextondelsfinal.

– Jag är gladare över ett omspel än att åka ur – det är en svår bortamatch, säger Unitedtränaren Solskjaer till BBC.

Samtidigt så kändes 0–0 som ett ganska talande resultat för matchen (må så vara att Wolves var en VAR-hands i från ett 1–0-mål i den andra halvleken).

Samtidigt som hemmalaget noterades för totalt tre skott på mål så stod United inte för ett enda avslut på mål under matchens 90+7 minuter (även om de hade en ribbträff från Rashford, vilket inte statistiskt räknas som ett skott på mål).

Ferdinand sågar Man United

Då valde Solskjaer att hylla reservmålvakten Sergio Romero.

– De hade chanser, Sergio Romero gjorde några fantastiska räddningar och kom undan på den där nicken. Sergio har aldrig svikit oss, säger Unitedtränaren.

BT Sports expert, Manchester United-legendaren Rio Ferdinand var inte speciellt nöjd med Uniteds insats.

– Det är fortfarande ett lag i utveckling. Jag trodde de var på rätt väg efter vinsterna mot Tottenham och Manchester City, men när de spelar som de gjorde i dag och mot Arsenal så är det rätt nedslående, säger han i BT Sports sändning.

Potters Brighton utslaget

I övrigt var det en hel del lag som åkte på överraskande respass redan i detta stadie av FA-cupen.

Graham Potters Brighton föll hemma mot Sheffield Wednesday, 0–1, och Aston Villa gjorde det borta mot Fulham med 2–1.

För Watford (3–3 mot Tranmere) och Newcastle (1–1 mot Rochdale) väntar, likt för United och Wolves, omspel efter oavgjorda resultat.

Manchester City gjorde däremot det de skulle och slog Port Vale med 4–1.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM