Hotad av motståndarsupporter

Wilfried Zaha.
Wilfried Zaha.

Timmar före mötet med Aston Villa.

Då blev Wilfried Zaha hotad och utsatt för rasistiska påhopp av Aston Villa-supporter.

Nu har polisen inlett en utredning.

– Finns ingen ursäkt, säger tränare Roy Hodgson.

Strax före matchstart delade Crystal Palace-anfallaren Wilfried Zaha på Twitter vad han hade utsatts för på sociala medier.

”Vaknade till det här i dag”, skriver Zaha.

Bilderna visar hur ett Instagram-konto, där innehavaren har Aston Villas förkortning i användarnamnet, skrev: ”Det är bäst för dig att du inte gör mål i morgon, din svarta fitta. Annars kommer jag till ditt hem utklädd till ett spöke”. Kontot skickade även två bilder, där det stod Coon (kränkande uttryck för svarta) Flakes på ett paket flingor på ena bilden, och den andra var en bild på ett dussin Ku Klux Klan-medlemmar.

– Det är väldigt sorgligt att en spelare på matchdag vaknar till detta fega påhopp. Jag tycker det är rätt att ”Wilf” gjorde personer medvetna om det. Det är inget han ska hålla för sig själv, säger Crystal Palace-tränaren Roy Hodgson till Sky Sports.

”Ska straffas”

Polisen har inlett en utredning, och Aston Villa har meddelat att de ska hjälpa polisen. Som enligt The Independent har gripit en tolvåring som är misstänkt för de rasistiska påhoppen.

– Jag tycker det är väldigt bra att de gör allt för att ta reda på vem den här föraktliga individen är, och att den personen straffas för sina handlingar. Det finns ingen ursäkt till det här, säger Hodgson.

Hodgsons och Zahas Crystal Palace förlorade dagens match mot Aston Villa med 0–2 efter två mål av egyptiern Mahmoud Trézéguet. Som såg till att Birmingham-laget, som ligger på nedflyttningsplats, fortfarande har fyra poäng upp till säker mark när tre omgångar kvarstår.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN