Nytt kryss för Malmö efter straffdrama

Av: Emil Eiman Roslund, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. En straff tillkom i efterhand.

En annan straff försvann i efterhand.

Och Malmö straffas i guldstriden efter sitt fjärde raka kryss i allsvenskan.

– Antalet beslut som går emot oss i Stockholm och Göteborg är inte normalt, säger Malmös tränare Uwe Rösler.

På Bravida Arena var det ett intensivt toppstridsmöte mellan Häcken och Malmö som slutade oavgjort, 1–1.

– Väldigt länge sedan jag upplevde en sådan märklig match. Nu får vi prata om domaren igen. Det är aldrig bra. (Oscar) Lewicki fick varning efter första närkampen, deras nummer åtta (Erik Friberg) gjorde väl åtta ojusteheter utan att något hände, säger Malmötränaren Uwe Rösler.

Som fick se Anders Christiansen fällas i straffområdet av Häckenförsvarare i den 25:e matchminuten, bollen rullade fram till Guillermo Molins som satte dit den i nät.

Just Molins var den som fick möjligheten att spräcka nollan i matchen. Men anfallarens hårda skott till höger om Peter Abrahamsson räddades med utsträckt arm. Det var Abrahamssons andra straffräddning mot Malmö den här säsongen, i premiären, 1–1, stoppade han Marcus Antonsson från elva meter.

Femte straffmissen

Och det var inte första gången som Malmö bommade en straff i allsvenskan i år, de har nu missat alla fem som laget tilldelats den här säsongen.

Men i andra halvlek ökade lagen tempot – och då kom också målen. Efter att Abrahamsson kommit fel när han skulle boxa bort bollen hamnade den i stället hos Anders Christiansen som visade såväl spänst som akrobatik när han sparkade in sitt sjunde mål för säsongen, ett mål som tar upp honom i delad intern skytteligaledning med Markus Rosenberg.

Sedan hamnade straffområdet i fokus på nytt. Häckens högerback Godswill Ekpolo var i löpduell med Jonas Knudsen som drog lite i motståndarens tröja. Efter en stunds betänketid pekade på domare Mohammed Al-Hakim mot straffpunkten. Paulinho lade upp bollen på elvameterspunkten, men sedan ändrade Al-Hakim beslutet efter diskussion med sin assisterande domarkollega.

Hemmaspelarna blev rasande och Paulinho varnades för sitt ilskna beteende.

– Vi hade vår straffsituation … Jag måste också prata om domarna, men jag pratade även med dem efter matchen. Vi tittade på bilderna och de medgav att det borde ha varit en straff för oss, säger Andreas Alm på presskonferensen efter matchen.

– De missade även ett rött kort på (Behrang) Safari när han sparkade Daleho Irandust i huvudet. Det borde varit en utvisning direkt.

– Det är nog två tränare som inte är nöjda med domaren, säger Alm.

Inget gyllene kvitteringsläge blev det för Göteborgslaget med den uteblivna straffen – men Häcken behövde bara vänta tre minuter på ett måljubel. Hörna för Häcken i den 78:e minuten, bollen hamnade hos Paulinho, hans nick stoppades på linjen av Jonas Knudsen som agerade extramålvakt. Bollen kvar i straffområdet, Gustav Berggren passade bak till Erik Friberg som tryckte dit 1–1 upp i bortre krysset.

Dömde bort MFF-målet

Likaläge – och matchens slutminuter blev en kraftig ledningsjakt för Malmö. Som satte 2–1-målet vid en fast situation genom en omarkerad Oscar Lewicki, men det dömdes bort.

Lewicki var sen på tilläggstid ytterst nära att bli matchvinnare ändå – men ett studsande skott träffade ribban.

1–1 mellan Häcken och Malmö. Som tappar viktiga poäng i guldstriden med Djurgården och AIK. MFF har nu fyra raka kryss i allsvenskan.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE