Premier League-spelarna måste vaccineras i höst

Lindelöf & co måste snart vara fullvaccinerade för att få spela i PL.
Lindelöf & co måste snart vara fullvaccinerade för att få spela i PL.

1 oktober.

Då måste spelare och ledare senast vara vaccinerade mot covid-19 för att kunna delta i matcher, skriver The Athletic.

Den brittiska regeringen gick i förra veckan ut med att supportrar måste ha ett covid-pass för att få kunna gå på Premier League-fotboll från och med 1 oktober. Sedan december, då vaccinet började delas ut, har mer än 46 miljoner fått en första dos.

Men det kommer alltså krävas två doser för att få besöka arenorna i höst. Enligt vaccinminister Nadhim Zahawi är ett negativt test snart ”inte längre tillräckligt” för att bevisa att en person inte är sjuk av viruset.

Och det gäller inte bara fansen.

Premiär om drygt två veckor

The Athletic skriver att även spelare och ledare måste vaccineras med dubbla doser, som en del av regeringens planer för att inte behöva genomföra en eventuell lockdown i vinter.

Premier League-klubbarna har därmed två månader på sig att få spelare och ledare vaccinerade om de ska få delta i matcher till hösten. Premier League ska vara positivt till regeringens plan då de inte vill ha fler avbrott.

Brentford–Arsenal inleder en ny Premier League-säsong den 13 augusti.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN