Tack, Lagerbäck - nu kan det räcka med oavgjort

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Lars Lagerbäck avslutade VM-kvalet snyggt.

En seger som kan gynna Blågult.

Norges vinst mot Nordirland innebär att det kan räcka med ett oavgjort resultat mot Holland för att bli seedat i playoff.

Foto: Trond Tandberg / Getty Images Europe

När Danmark spelade oavgjort mot Rumänien försämrades Sveriges möjligheter att bli seedat i playoff. Men några timmar senare kom en present från ett annat grannland.

Norges förbundskapten Lars Lagerbäck knep en 1–0-vinst hemma mot Nordirland efter ett självmål från Chris Brunt. Den norska vinsten innebär att Nordirland tappar rankningspoäng – och ger Sverige en betydligt bättre chans att bli seedat i playoff.

Måste få med sig två resultat

Men då krävs det att Kroatien, som är den sämst rankade tvåan i skrivande stund, spelar oavgjort mot Ukraina i kväll - samtidigt som Irland besegrar Wales på bortaplan.

Det skulle betyda att Kroatien blir sämsta tvåa och missar playoff. Sverige tar sig då upp som en av de fyra nationerna som seedas i kampen om VM-biljetterna.

Kan bli Sverige-Danmark i playoff

När Sverige tog sig till EM 2016 krävdes också playoff. Den gången mötte Blågult Danmark i två matcher. Som läget är nu i seedningstabellen kan Sverige och Danmark återigen mötas i playoff.

De svenska spelarna lär dock heja på Irland i kväll och hoppas få se ett oavgjort resultat i Ukraina.

Vilka som möts i playoff lottas tisdag 17 oktober.


Se Sveriges matcher på Kanal 5 – och hela VM-kvalet på Eurosport Player

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.