Daniel Andersson om nya tränaruppdraget

avErik Karlsson, Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF har sparkat huvudtränaren Magnus Pehrsson.

På en presskonferens med nya tränaren Daniel Andersson var den kortsiktiga målbilden tydlig.

– Att pumpa in energi i laget, det är det kortsiktiga jag ser framför mig, säger han.

Vid 10.10 i förmiddags meddelade Malmö FF att klubben sparkar fjolårets guldtränare Magnus Pehrsson efter lagets fiaskostart på säsongen med bara två segrar på nio allsvenskan matcher.

Daniel Andersson har för tillfället tagit klivet från sportchefsposition för att nu också styra Malmö FF som tränare. Och efter sin första, stängda, träning på Stadion mötte han och vd Niclas Carlnén media.

– Nu får jag gå in och göra mitt yttersta, det är tre matcher på kort tid innan uppehållet där vi ska få resultat. Dels gäller det att skruva på lite detaljer och sen att pumpa in energi i laget, det är det kortsiktiga jag ser framför mig, säger Daniel Andersson.

Vd Niclas Carlnén tydliggjorde att beslutet togs efter mötet med Trelleborg igår och sa samtidigt att både han och sportchef Daniel Andersson har ett stort ansvar för den uppkomna situationen.

”Vet konsekvenserna”

– Jag är ytterst ansvarig och både jag och Daniel är med och rekryterar spelare och ledare så definitivt har vi en del av ansvaret, säger Carlnén.

Daniel Andersson vill inte blicka längre än mötet med Hammarby på onsdag och därmed avfärdade han frågor om att eventuellt fortsätta på posten efter uppehållet om han lyckas bra under den här korta perioden. Niclas Carlnén säger att Andersson inte är huvudspåret som ny tränare.

– Nej, inte i nuläget. Han är den kortsiktiga lösningen i jakten på en ny tränare, jag vill ha Daniel som sportchef.

Daniel, om du inte lyckas med de här tre matcherna, kan du sitta kvar i din roll som sportchef?

– Jag tänker inte i de banorna, jag tog det här uppdraget när beslutet om Magnus togs. Men jag vet att det vilar ett stort ansvar på den posten, jag är absolut medveten om konsekvenserna, säger han.

Malmö FF:s guldmålningar 00:15