Positivt besked för serieledarna

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

avErik Karlsson

FOTBOLL

Piteå är obesegrade och leder damallsvenskan.

Och nu kommer nästa glädjebesked: Licensnämnden godkänner klubbens handlingsplan för att rädda ekonomin.

Däremot tvingas superettanklubbarna Varberg och Athletic Eskilstuna lämna in periodiserade bokslut i augusti för fortsatt chans till elitlicens.

Piteå har haft en drömstart på årets damallsvenska. Efter fyra omgångar och lika många segrar toppar man tabellen före Rosengård.

Men skrällaget dras samtidigt med ekonomiska problem. Vid årsskiftet kunde man inte visa upp svarta siffror och hamnade i ett kontrollår hos disciplinnämnden.

Men nu kommer ett positivt besked för klubben, vid en delkontroll har Licensnämnden beslutat att godkänna Piteås plan för att ha positivt kapital vid nästa årsskifte.

”Inte orealistiskt”

Samma besked fick även Gif Sundsvall, Brage och Landskrona.

”Licensnämnden har därvid funnit att handlingsplanerna för att återställa det egna kapitalet till minst noll vid innevarande års utgång inte är orealistiska för klubbarna GIF Sundsvall, IK Brage, Landskrona BoIS och Piteå IF DFF.”

Lika bra ser inte läget ut för Varberg och Athletic Eskilstuna som båda misslyckades med att ha positivt kapital 2017 måste nu lämna in så kallade periodiserade bokslut den 31 augusti som ska visa positivt kapital annars dras elitlicensen in.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53