Arsenal i fortsatt kris

FOTBOLL

Sexa efter förlust mot Blackburn

Arsenal är inne i en djup kris i ligaspelet. Den fina insats laget gjorde mot Real Madrid i Champions League i onsdags (1-0) syntes inte mycket av mot Blackburn på Ewood Park.

Gunners låg visserligen på för att kvittera Morten Gamst Pedersens ledningsmål men fick aldrig in bollen.

I och med segern gick Blackburn om Arsenal i tabellen.

Foto: AP

Förlusten gör att Arsenal nu ligger sexa på 41 poäng, samma som West Ham som dessutom har en match mindre spelad. Lägg därtill Wigan och inte minst Bolton som är två poäng bakom men har tre matcher tillgodo på Arsenal.

I Londonlaget fanns inte skadade Fredrik Ljungberg med och de andra stjärnorna såg som vanligt håglösa ut. I den 18:e minuten tog sig Craig Bellamy förbi Philippe Senderos på högerkanten och hittade en framrusande Morten Gamst Pedersen som trycke in matchens enda mål via Jens Lehmann.

Lampard och Robben målskyttar

Tyvärr skadade sig norrmannen i samma situation och tvingades utgå.

Arsenal jagade sedan en kvittering. Fabregas och Adebayor fick de största chanserna men en stabil Brad Friedel klarade.

Chelsea vann mot Portsmouth efter mål av Frank Lampard och Arjen Robben medan Briminghams Emile Heskey fixade segern mot bottenlaget Sunderland.

Olof Mellberg dirigerade Aston Villas försvar bra mot Charlton och fick med sig en poäng hem. Senare på kvällen avgjorde Norberto Solano med två mål för sitt Newcastle mot Everton.

Daniel Lagerqvist

ARTIKELN HANDLAR OM