”Läget är mycket, mycket allvarligt”

FOTBOLL

Zlatans chef försökte ta sitt liv - föll 15 m

1 av 4 | Foto: LAGKAMRATER Så sent som i mars spelade Zlatan Ibrahimovic och Gianluca Pessotto match tillsammans - på bortplan mot Livorno. Två gånger har de firat tillsammans efter att Juventus vunnit serie A-titeln.

Först talades det om att Juventus sportdirektör Gianluca Pessotto råkat ut för en svår olycka.

Men i går kväll kom uppgifter att han i stället försökte ta sitt liv.

– Läget är mycket, mycket allvarligt, säger läkaren Pierpaalo Berra till AP.

Gianluca Pessotto, 35, har gjort elva säsonger som spelare i Juventus, vunnit Champions League, tagit sex ligaguld och spelat 22 landskamper för Italien.

Så sent som den 18 mars i år gjorde backklippan sin sista match i Juventuströjan, då han och Zlatan Ibrahimovic båda byttes in i borta

-matchen mot Livorno.

För en månad sedan blev Gianluca Pessotto officiellt sportdirektör i Juventus, men frågan är om han någonsin mer kommer tillbaka.

Höll i ett radband

Enligt de första uppgifterna ska 35-åringen ha fallit från ett takfönster i Juventus klubblokal, men enligt ögonvittnen hoppade Gianluca Pessotto medvetet.

I sin hand ska han ha hållit i ett radband (en religiös symbol).

- Han var mycket deprimerad, säger en källa till italiensk media.

Juventus-direktören föll cirka 15 meter och landade på en Alfa Romeo och studsade sedan mot en Lancia, som båda stod parkerade utanför klubblokalen.

- Det var troligtvis ett frivilligt val av Pessotto, säger en poliskälla till italiensk media.

Gianluca Pessotto skadades allvarligt och vårdades först på plats innan han fördes till sjukhus med svåra inre blödningar och flera frakturer.

Allvarligt men stabilt

35-åringen opererades i går kväll under flera timmar på sjukhuset La Molinette i Turin och enligt uppgifter är hans tillstånd allvarligt men stabilt.

– De närmaste 48 timmarna kommer att bli betydelsfulla, säger Berra.

I går spekulerades det vilt i italiensk media om orsakerna till Gianluca Pessottos påstådda självmordsförsök.

Enligt vissa uppgifter ska han nyligen ha sökt hjälp för svår depression och att orsakerna till den skulle vara skandalerna som just nu rullas upp kring Juventus.

Skilsmässa

Enligt andra uppgifter ska 35-åringen ligga i skilsmässa från sin fru Reana Pessotto - som i går kväll anlände till sjukhuset i Turin - och att han därför valde att försöka ta sitt liv. Paret har två barn tillsammans

I dag, vid tiotiden, har sjukhuset lovat komma med en ny kommentar om Gianluca Pessottos hälsa.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A