Zlatan: Jag bestämmer

FOTBOLL

"Om jag känner mig bra spelar jag - det är inget snack om saken"

WIEN

Zlatan Ibrahimovic är på plats med det svenska landslaget.

Det har varit hans önskan under hela den turbulenta veckan medan Sverige och Juventus förhandlat ovanför hans huvud.

- Jag är redo att riskera vad som helst för att Sverige ska gå till VM, säger Zlatan.

Foto: BLIR BÄTTRE På presskonferensen i går gav Zlatan positiva besked. "Det blir bättre från dag till dag. Jag är redo att riskera vad som helst för att spela VM", säger Zlatan Ibrahimovic.

Direkt efter söndagsmatchen mot Inter - där Zlatan fick smällen på knäet - pratade han med sina lagkamrater i Juventus om att spela landskampen mot Kroatien.

- Jag vet att "Ibra" ser fram mot den matchen. Han känner sig som svensk och vill verkligen visa sin lojalitet till svenska landslaget. Efter matchen mot Inter sa han till mig att det inte var så farligt med skadan, sa kroatiske landslagsmannen Robert Kovac till Sportbladet tidigare i veckan.

"Måste förstå Juve"

På måndagen lämnade dock Juventus ett dystert besked om knäskadan. Zlatan var tvungen att undersökas på torsdag eller fredag. Därmed skulle det bli svårt för Zlatan att hinna i tid till Kroatien-matchen.

- Man måste förstå Juventus agerande. Klubben har betalt stora pengar för oss spelare och den här säsongen är ambitionen att vinna både Champions League och ligan, säger Robert Kovac.

Men på tisdagen talade Zlatan i telefon med assisterande förbundskaptenen Roland Andersson. Där bestämdes preliminärt att Zlatan skulle försöka vara på plats i Wien på torsdag morgon. I en intervju med Göteborgs-Posten på tisdagen bekräftade Zlatans agent Mino Raiola att läkarundersökningen skulle tidigareläggas till onsdagen. Något som Juventus förnekade.

- Kanske har han (Raiola) fått fel information, sa Juventus internationella presschef Enrica Tarchi till GP.

Sveriges linje vann

Ovanför Zlatans huvud pågick förhandlingarna mellan Juventus och den svenska landslagsledningen. Det blev till slut Zlatans och Sveriges linje som vann. Han undersöktes på onsdag eftermiddag, på kvällen kom klartecknet från Juventus och landslagets reseplanerare Mats Engqvist kunde börja boka flygbiljett. I går morse klockan 10.00 landade han i Wien.

- Landslaget hade bra kontakt med Juventus doktorer och allt det där var mellan dem, de fick sköta sina diskussioner, berättade Zlatan på gårdagens presskonferens.

"Jag vill spela VM"

Men hur ser du på att Juventus redan har sagt att du inte kan spela?

- Det är vad de tror och misstänker. Sedan får vi se hur jag mår dag för dag, säger Zlatan.

- Om jag känner mig bra spelar jag, inget snack om saken. Som det känns i dag är det svårt, men det har blivit bättre från dag till dag och det är två dagar kvar.

Vad är du beredd att riskera för att Sverige ska gå till VM?

- Jag är redo att riskera vad som helst, alla vill spela ett VM och nu är vi väldigt nära. Samtidigt måste du respektera din kropp. Det är bättre att en hundraprocentig spelare spelar än en som är 70-80 procent, säger Zlatan Ibrahimovic.

Robert Laul