Lars & Roland kvar till 2008

FOTBOLL

Kan bli delat ledarskap-om Lagerbäck vill: "Ingen dum tanke"

1 av 2 | Foto: RADARPARET Roland Andersson och Lasse Lagerbäck gjorde succé i VM-kvalet. Nu lutar det åt att paret fortsätter över EM 2008.

Lars Lagerbäck och Roland Andersson fortsätter till och med ett eventuellt EM 2008 - och blir Lars-Roland i ett delat ledarskap?

- Det är ingen dum tanke, men en sådan begäran måste i så fall komma från Lasse Lagerbäck, säger förbundsbasen Lars-Åke Lagrell.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill Svenska Fotbollförbundet att Lars Lagerbäck och Roland Andersson fortsätter som huvudansvariga för A-landslaget oavsett hur det går i VM i Tyskland.

Anledningarna är framför allt tre:

De sportsliga framgångarna.

Sverige har precis kvalificerat sig för sitt fjärde raka mästerskap. Lagerbäck har varit med hela resan.

Den fotbollstekniska utvecklingen.

Den svenska spelidén har utvecklats under Lars Lagerbäcks tid. Lagerbäck är övertygad om att det finns ännu mer att göra och att det kan bli ännu bättre.

Spelarnas förtroende.

Lars Lagerbäck är populär bland spelarna och har deras fulla förtroende.

"Ett utmärkt jobb"

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell ska inom kort inleda en diskussion med Lars Lagerbäck och Roland Andersson om att förlänga deras kontrakt som går ut efter sommarens VM.

- Vi ska ta den diskussionen i samband med nästa presskonferens (i början av november), säger Lars-Åke Lagrell.

Förbundsordföranden vill inte bekräfta att bollen ligger hos Lars och Roland men säger:

- De har gjort ett utmärkt jobb men vi har inte börjat resonera om framtiden ännu. Sedan kan jag inom mig ha förhoppningar om vad vi ska komma fram till under mötet.

Du hoppas att Lasse och Roland vill fortsätta?

- Det är klart att det är bättre om vi får det svaret, säger Lars-Åke Lagrell.

Lars Lagerbäck och Roland Andersson har inte velat svara på medias frågor om sin framtid. Klart är att de måste lämna besked före VM.

Diskussion nu

- Vi vill ha framförhållning och kontinuitet på ett eller annat sätt. Därför vill vi ha en diskussion nu, säger Lars-Åke Lagrell.

Enligt Sportbladets källor har Lagerbäck och Andersson inte vid något tillfälle givit uttryck för att de vill sluta efter VM.

Den troliga utgången av diskussionen är därför att nuvarande team fortsätter till ett eventuellt EM 2008.

Kanske som Lars-Roland på samma sätt som Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck en gång blev Lars-Tommy i ett delat ledarskap.

- Det är ingen dum tanke, men en sådan begäran måste i så fall komma från Lasse Lagerbäck. Så var det förra gången när vi tog ställning till en begäran från Tommy Söderberg, säger Lars-Åke Lagrell.

När det gäller U21-laget lutar det åt att nuvarande team, Tommy Söderberg och Jörgen Lennartsson, fortsätter. Trots kvalmissen.

- Det utgår jag ifrån, säger Lars-Åke Lagrell.

Robert Laul