"Övertygad att vi vinner"

FOTBOLL

Paraguays superstjärna har sett Sverige - och är inte imponerad

OBERHACHING

Förlusten mot England har gjort Paraguay segersäkert.

- Englandsmatchen var terapi för mitt huvud, säger anfallsstjärnan Roque Santa Cruz.

Foto: EN SKRATTMATCH? Roque Santa Cruz tror på seger för Paraguay i ödesmatchen mot Sverige. "Vi behöver spela mer offensiv fotboll", säger han.

Ett tidigt självmål, en skadad förstemålvakt, noll gjorda mål. Man kan tycka att det inte är speciellt mycket att glädjas över, men sättet som matchen utvecklades på har stärkt Parguayspelarnas självförtroende.

Prata om Paraguay

Så mycket att Sverige inte nämns särskilt ofta i sydamerikanernas läger på Sportschule Oberhaching en dryg mil utanför München.

- Inför matchen mot England var det hela tiden prat om England, England, England, England. Det var inte bra för vårt lag, säger Santa Cruz och förklarar:

- Vi behöver inte prata om våra motståndare. Det är bättre att vi enbart pratar om Paraguay och vad vi är bra på. Vi kan spela ännu bättre därför att vi har spelarna för att kunna göra det.

Han känner sig helt skadefri och kommer därmed att bilda ett vasst anfallspar tillsammans med blixtsnabbe Nelson Valdez mot Sverige.

Ett anfallspar som helst inte ska få några bollar att jobba med.

Förmodligen ändrar förbundskaptenen Anibal Ruiz både i startuppställningen och i lagets uppbyggnad.

Vänsterbacken Delio Toledo har blivit lite av syndabock mot England för att han inte stoppade David Beckhams inlägg. Jorge Martin Nünez tippas ersätta.

"Lita på oss själva"

Taktiskt kommer Paraguay att flytta upp sitt spel en aning. Carlos Paredes stiger fram till en position mellan mittfält och anfall för att kunna mata de vassa anfallarna med kvalitetspassningar.

Paraguay räknar med en klar chans att besegra Sverige med ett eget spel.

- Efter att ha sett Trinidad och Tobagos match mot Sverige på video är jag övertygad om att vi kan besegra bägge. Vi behöver bara lita till oss själva för att klara det men vi behöver spela mer öppen och offensiv fotboll, säger Nelson Valdez.

Stefan Alfelt