”Lagerbäck är usel medialt”

FOTBOLL

Läs VM-chattet med Simon Bank

Simon Bank säger: Hej alla. Det är 64 grader varmt i rummet, och jag är redo för era frågor. Skjut.

hej säger: hur tycker du att sverige ska plocka bort roque santa cruz ikväll?

Simon Bank säger: Han har varit rätt bra på att plocka bort sig själv, jag tror inte att han är hundra riktigt än efter skadan. Det absolut enklaste sättet är annars att se till att han inte får bollen; stäng ner Paredes centralt. De spelar genom honom elva gånger av tio.

Kosacki säger: tjena Bank. skulle du kunna berätta lite om motståndarnas sämsta kvaliteter, jag är nämligen väldigt nervös och behöver övertygas om svensk seger ikväll. tack.

Simon Bank säger: Gamarra nickar in bollen i eget mål om Beckham slår inlägget. Vi har ingen Beckham, vilket är ett problem. Äh, Paraguay är ganska förutsägbara i sitt tidiga anfallsspel, så det finns möjligheter att bryta deras uppspel - vilket är en bra svensk gren. Och nye Nunez kan bli tokoffensiv och lämna ytor bakom sig på sin vänsterkant. Och, just det, de är inte mycket längre än Erik Niva nån av dom. Så slå inlägg.

Peter säger: Vem spelar från start, Kim eller Anders? Ni skriver Kim, Expressen och svt säger Anders. Vem ska man tro på?

Simon Bank

säger: Man ska, generellt, tro på Aftonbladet. Den här gången vet jag verkligen inte, de har väl sina källor, våra nyhetsjägare har sina. Någon källa är bättre än den andra. Jag trodde stenhårt på Anders, men nu har jag inte en aning.

Svensson säger: Hej, vem tycker du har rätt av Mellberg och Ljungberg om hur sverige ska spela upp bollarna??

Simon Bank

säger: Ljungberg vill att Sverige ska spela som Brasilien, eller åtminstone som Arsenal. Mellberg är en realpolitiker som kör på gammal vana. Jag håller på Ljungberg i diskussionen.

joakim karlsson22 säger: Tjena Simon. Gillar dina krönikör hutlöst. Läser hellre dig än någon klyftig bok. Men jag tycker faktiskt att din tidning m.fl stör det svenska landslaget lite väl mycket. Väldigt mycket ni skriver om är väldigt ointressant. Ex, de svenska

frisparksvarianterna ni avslöjade. Till vilken nytta var det? Sedan den här omtalade diskussionen mellan Mellberg och Ljungberg. Det känns som att alla journalister är stolta över att sparka på Lagerbäck. Anser du att detta hjälper laget att prestera bra? Tack för DIN insats, den är

som vanligt fantastisk.

Simon Bank

säger: Hej Joakim, och tack (läs klyftiga böcker också; det går inte att leva utan att ha läst Willy Kyrklund). Den där frisparksgrejen överdrevs sanslöst. Vi skrev om EN variant, en extremt ordinär variant, på sidan åtta i vår tidning. Lagerbäck fick det att låta som att Sveriges VM-chanser dog där och då. Om allt hängde på en variant som 90 procent av lagen kör - då är vi illa ute på riktigt. Lagerbäck är en bra förbundskapten, det hoppas jag alla förstår, men han är usel medialt.

sverige säger: Hur ska du ladda upp inför kvällens match? någon grym musik, vm-94 krönikan eller en jogging-tur?

Simon Bank

säger: Jag hade velat äta lunch på Lorenz Adlon, men nu har Sepp Blatter ätit upp all deras mat, så jag fick inte plats. Jag kommer att jobba hela dagen. It sucks, really.

Gli Azzuri säger: tjena simon först vill jag säga att dina krönikor är klockrena. VAd tror du om Italiens chanse i detta Vm? (själv tror jag på guld)

Simon Bank säger: Ciao. Grazie mille. Italien slåss för sin heder i VM, jag tror och hoppas att de går långt. Guld? Varför inte.

Jonte säger: Kan du förklara för mig hur brasilien kunnat blivit en sån guldfavorit, deras lag består av två spelar som varit bra. Kaka och Ronaldinho, det är dom enda som har presterat något i år. Resten av laget består av spelar som haft sitt bäst före datum eller så är dom helt ur slag, ser ni experter nåt jag inte ser?

Simon Bank säger: De har en okej offensiv.

Oscar säger: Hej Simon ! Det kanske är svårt att säga såhär spontant efter första omgången. Men vilket lag tror du kan vara lite av ett skräll lag, och som många får upp ögonen för efter VM? Som absolut man inte hade räknat med ?

Simon Bank säger: Om Guud Hiddink vore ett lag hade han vunnit VM varje år (lite som i hockey). Nu tvingas han dra på elva mediokra spelare i Australien, men de springer tillräckligt mycket för att ställa till besvär även i en av VM:s tuffaste grupper. Aussie OIOIOI.

steve säger: om du måste ta ta med en i landslagstruppen till en öde ö i 100 dagar vem blir det då

Simon Bank säger: Hanna Ljungberg.

mesmerize säger: Hej Simon, vad tycker du om Lasse Lagerbäck som fortsatt förbundskapten i svenska landslaget?

Simon Bank

säger: Han har kontrakt över nästa EM också, och jag har svårt att se att de flyttar på honom även om det skiter sig i VM. Jag ser inget självändamål i att byta kapten, det krävs ett väldigt bra alternativ.

makelele säger: vad är det som säger att det blir så mycket bättre med Källström istället för Svensson

Simon Bank

säger: Kim är ett intressantare alternativ, men inte lika säkert. De gånger han fått chansen i landslaget har han haft svårt att imponera på mig i sin defensiv - och den aspekten är viktig när du spelar i ett begränsat landslag. Kim har skottet, en större blick och självförtroende. På sikt är han min man, men mot Paraguay hade jag satsat på Svensson.

Kosacki säger: hej, Efter att ha hört Fredik Ljungbergs presskonferens här om dagen så är jag övertygad om att han är en mycket bättre lagkapten än Mellberg. vad anser du?

Simon Bank

säger: Jag ser inte det stora lyftet i att ha honom som kapten. Skulle han bli bättre? Nej. Skulle laget bli bättre? Nej. Skulle stämningen bli bättre? Nej. Om jag varit väldigt oklar så är mitt svar: Nej.

Denis säger: Vilken spelare tror du blir VM:s skyttekung? jag hoppas på Ronaldo men han verkar seg, kanske Toni? Torres?

Simon Bank säger: I en av Berlintidningarna hade de idag en läsarfråga på djursidan: "Min katt är lika fet som Ronaldo - vad ska jag göra?". Tja, om katten har gjort tolv mål i VM så släng in honom på planen. Ronnie får för mycket skit, helt enkelt. Han kommer att vakna när han behöver. Han eller Adriano (en annan sömngångare) vinner skytteligan.

Oskarl säger: Om du fick plocka en spelare i varje lagdel från de andra vm-lagen till svenska landslaget, vilka skulle det då bli?

Simon Bank säger: Petr Cech - Cafú - Cambiasso - Totti. Fast Totti tar jag mest ut för att jag vill se honom på presskonferenserna.

Izze säger: Tjing Simon. Vad tror du om sveriges chanser ikväll, och varför?

Simon Bank

säger: 60-40 för svensk seger. Det baserar jag på taktisk analys, expertis, vetenskaplighet - och på att det låter fint. Jag tror matchbilden kan passa Sverige bra, de får bryta boll centralt och ställa om mot ett försvar som inte skräms. Nyckelfrågan är om Alexandersson klarar att hålla Nunez överlappningar, om Linderoth vinner mot Paredes och så det vanliga om att få in bollar i ett nät.

BaraSeger säger: Tjena! Om du var Sveriges coach idag, vilket/vilka "ess i rockärmen" hade du använt mot just Paraguay? Någon ändring i laget eller kanske någon viss order till svensk spelare?

Simon Bank säger: Jag hade funderat på att få in Johan Elmander på högerkanten ganska tidigt, för att få in tyngd och fart mot ett fysiskt halvdant försvar. Och så hade jag styrt alla Paraguays uppspel inåt och stängt ner dem där. Ja, och så hade jag sagt till Henrik Larsson att skjuta in skiten i mål.

Moderator säger: Då tar vi sista frågan för i dag!

Steffo säger: tjena! Varför är det svenska fotbollspelarna så irriterade på media och det faktum att ni befinner er tätt inpå spelarna under mästerskap? Titta på handbollsspelare och hockeyspelarna där media sitter i båset o bakom bänken och är närgångna till och med under matcherna!! Är fotbollsspelare ett gäng divor och primadonnor??

Simon Bank

säger: Nej, de har bara vant sig vid att vara extremt skyddade från media och vanligt folk. Och med avståndet krymper förståelsen och respekten. Till sist, innan jag skäller ut den som bokat ett hotellrum utan ventilation, vill jag bjuda alla plågade själar på ett gott tecken. För fyra år sedan åkte Paraguay ur VM efter ett slutminutsmål av Ollie Neuville. I går slog Tyskland Polen, efter ett slutminutsmål av Ollie Neuville. Det måste väl betyda något? Tack för alla frågor.

Moderator säger: Tack Simon och alla läsare för dagens chatt. På återseende!

Sportbladet.se ([email protected])