Hangeland hjälte när Hodgsons Fulham chockade Arsenal i derbyt

FOTBOLL

Norrmannen enda målskytten i derby

Foto: Jubel på Craven Cottage Målskytten Brede Hangeland och hans Fulham tog en meriterande seger hemma mot Arsenal.

Roy Hodgson är kung i London i kväll. Det efter att han lett sitt Fulham till seger med 1–0 hemma mot Arsenal. Prinsen heter Brede Hangeland, matchens enda målskytt.

Fredrik Stoor har ännu inte gjort debut för Fulham i Premier League. Den svenske landslagsbacken satt åter på bänken när det var dags för hemmapremiär och huvudstadsderby mot Arsenal. Gästerna vann knappt i premiären, 1–0 mot West Bromwich. Mot Fulham hamnade storlaget i underläge efter drygt 20 minuters spel.

Adebyor närmast

På en hörna av Jimmy Bullard kastade sig norrmannen Brede Hangeland fram mellan Arsenalbackarna och med tån stötte han in 1–0 på volley. Arsenal hämtade sig snart från chocken och bara ett par minuter senare nickade Emmanuel Adebayor i stolpen. Närmare än så kom dock inte Arsenal ett mål i derbyt.

Rättvis seger

Överhuvudtaget hade gästerna svårt att skapa målchanser. Robin van Persie var närmast med ett par skott tätt utanför. Segern var inte orättvis och Fulham som inledde Premier League-säsongen med en tung förlust mot nykomlingen Hull (2–1) är nu tillbaka på banan. Återstår att se när Fredrik Stoor får vara med och leka.

ARTIKELN HANDLAR OM