Stahre ska få AIK att lyfta

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag kommer att jobba stenhårt för att utveckla AIK”

Mikael Stahre.
Foto: MARCUS ERICSSON
Mikael Stahre.

Det stormar kring AIK. Då anställer man klubbens yngste tränare genom tiderna.

– Jag är stolt och glad för det har alltid varit mitt mål att bli tränare i AIK. Men det kunde ha varit med lite bättre smak, säger Mikael Stahre, 33.

Stahre syftar på att han tar över efter kompisen och tränarkollegan Rikard Norling som fick sparken i måndags. Det var Norling som tog honom till klubben för åtta år sedan.

– I den bästa av världar hade Rikard fått bli tränare i till exempel Fenerbahce och jag i AIK. Nu blev det inte så men jag är övertygad om att det finns många klubbar som vill ha Rikard, han är av de bästa, säger Stahre.

– Jag har inte ringt Rikard ännu eftersom det varit ett omtumlande dygn, men kommer att göra det för att visa honom respekt som medmänniska.

Wesström tf sportchef

AIK:s nye tränare presenterades på hemmaarenan Råsunda. Mikael Stahre beskriver sig själv som en energifylld vinnare med god social kompetens. Han uppskattar tränarjobbet som Nanne Bergstrand gjort i Kalmar och Tom Prahl/Alf Westerberg i Trelleborg.

– Jag är nog en väldigt nischad fotbollstränare, ingen sån där nörd som bara kollar fotboll. Jag kan betydligt fler namn på spelare i Bunkeflo och Falkenberg än i Liverpool.

Lugn och avslappnad

Han har samma fotbollsfilosofi som Norling men har haft möjligheten att lära av många tränare under sina år i AIK.

– För mig personligen har det varit bra men det kanske inte har varit helt idealiskt för klubben med så många olika tränare, säger Stahre och ler.

Det gör han ofta under sin första stora presskonferens. Han verkar väldigt lugn och avslappnad och när Stahre får frågan om hur han ska tackla AIK:s krävande fans säger han:

– Jag kan inte grotta ner mig i det. Det är bara att köra på och duger man så blir man väl populär också, svårare än så är det inte.

Stahre presenterade sig för spelartruppen under ett kort möte i måndags. Resten av veckan får man ledigt. Säsongen börjar på allvar efter nyår.

– Jag kommer att jobba stenhårt för att utveckla AIK.

TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN